Δήμος Γαλατσίου: Σε λειτουργία ο ενεργειακά αναβαθμισμένος οδικός φωτισμός της πόλης

Δήμος Γαλατσίου

Ο δήμος Γαλατσίου έθεσε χθες σε λειτουργία τον ενεργειακά αναβαθμισμένο οδικό φωτισμό της πόλης, μετά την εγκατάσταση  νέας τεχνολογίας φωτιστικών LED και συστήματος διαχείρισης μέσω της εφαρμογής ΙΟΤ.

Το έργο, προϋπολογισμού 3.767.263 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από πόρους της περιφέρειας Αττικής και αναμένεται να συμβάλλει κατά 62% στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του συστήματος ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στο στρατηγικό στόχο της περιφέρειας για την ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού στο οδικό δίκτυο, τονίζοντας: «Μέσα από την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και των συστημάτων διαχείρισης, η αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού των δήμων της Αττικής μας, μπορεί να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας προς όφελος τόσο των δήμων και βέβαια των δημοτών. Κάνουμε πράξη τον στρατηγικό μας στόχο για ένα ενεργειακά και περιβαλλοντικά αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο, το οποίο θα λειτουργεί με ασφάλεια για κάθε χρήστη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γ. Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε καθοριστική την παρέμβαση της περιφέρειας σημειώνοντας ότι «θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην ποιότητα του οδικού φωτισμού στον Δήμο Γαλατσίου, αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας με όφελος στα οικονομικά του δήμου και των δημοτών.

1.10.2023