Δήμος Γρεβενών : Η 17η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου

Δήμος Γρεβενών

Εκπαιδευτικά σεμινάρια, νοστιμότατα μαγειρέματα, ευφάνταστη ξυλογλυπτική, θεματικές εκθέσεις υπαίθριες δράσεις και συναυλίες, με κεντρικό άξονα το ξακουστό Γρεβενιώτικο Μανιτάρι, περιλαμβάνει η 17η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου, στα Γρεβενά, στο πανέμορφο Πάρκο των Μανιταριών του Δήμου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Η 17η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού, πόλος έλξης εκατοντάδων επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό, οργανώνεται από τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας (Πανελλήνιος Σύλλογος με έδρα τα Γρεβενά), σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών και την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και με την υποστήριξη της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Οι προετοιμασίες για τη γιορτή που αποτελεί το «κορυφαίο γεγονός μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας στη χώρα αλλά και τη μεγαλύτερη γιορτή μανιταριού που οργανώνεται από μανιταροφιλικό σύλλογο στον πλανήτη»,  είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως ενημερώνει ο Δήμος Γρεβενών.

«Αδιαμφισβήτητα, η περιοχή των Γρεβενών με το μοναδικό της μικροκλίμα, αποτελεί μια πραγματική μανιταροπρωτεύουσα των Βαλκανίων καθώς εδώ απαντώνται περισσότερα από 2.500 είδη άγριων μανιταριών», προσθέτει εμφατικά.

Ήδη, στον δροσερό και φιλόξενο χώρο του Πάρκου, τοποθετήθηκαν οι πρώτοι ξύλινοι κορμοί, όπου κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα σμιλευτούν με την τεχνική του αλυσοπρίονου από έμπειρους καλλιτέχνες, δημιουργώντας εντυπωσιακά έργα τέχνης, εμπνευσμένα από τον ανεξάντλητο φυσικό πλούτο των Γρεβενών και όχι μόνο.

Υπενθυμίζεται ότι το Πάρκο των Μανιταριών, μετά και τη ριζική ανάπλασή του στην οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή, όπως νέα τοιχία και πλακοστρώσεις, ανανέωση πρασίνου, χώρος παιχνιδιού, σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED και υπαίθρια όργανα γυμναστικής, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης των Γρεβενών για αθλητισμό και αναψυχή.

15.8.2023