Δήμος Γρεβενών :

Δήμος Γρεβενών

Στη ριζική ανανέωση του δικτύου οδοφωτισμού της πόλης των Γρεβενών, προχωρά η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος, μέσω της τοποθέτησης χιλίων και πλέον σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED.

Το κομβικό αυτό έργο – προϋπολογισμού 1.553.845,24€ – αναμένεται να συμβάλλει στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, προσφέροντας περισσότερο, καλύτερο και ασφαλέστερο φωτισμό.

Ειδικότερα, η αντικατάσταση των παλαιών και ενεργοβόρων λαμπτήρων αφορά μία σημαντική ζώνη παρέμβασης, η οποία περικλείεται από τις κύριες οδούς: Αγ.Αχιλλείου, 13ης Οκτωβρίου, Κ. Παλαιολόγου, Μ. Αλεξάνδρου, Κ. Ταλιαδούρη, περιλαμβάνοντας και το πανέμορφο Άλσος Θεοδωρίδη που αποτελεί τον αστικό πνεύμονα των Γρεβενών.

Η σχετική Πράξη με τίτλο “Ενεργειακή Αναβάθμιση Δικτύου Οδοφωτισμού Δήμου Γρεβενών” εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) που εκπόνησε o Δήμος Γρεβενών, με κύριο γνώμονα την εξοικονόμηση κρίσιμων και αναγκαίων πόρων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και βεβαίως την ουσιαστική βελτίωση της ζωής των πολιτών.

1.4.2022