Δήμος Δέλτα: Είκοσι τόνοι από δίχτυα μυδοκαλλιέργειας στάλθηκαν για ανακύκλωση

Είκοσι περίπου τόνοι δίχτυα μυδοκαλλιέργειας, απομακρύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα,  από τα λιμάνια των Κυμίνων και της Χαλάστρας,  με τη συμμετοχή του Δήμου Δέλτα, των Αλιευτικών Συλλόγων Κυμίνων, Μαλγάρων και Χαλάστρας και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea, τα οποία στη συνέχεια στάλθηκαν για ανακύκλωση.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Δέλτα, πρόκειται για δίχτυα που συγκεντρώνονται στο σημείο αυτό εδώ και πολλά χρόνια, καθώς το ζήτημα της διαχείρισής τους είναι αρκετά δυσεπίλυτο.

«Στο πλαίσιο των δράσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και τη μείωση των απορριμμάτων από τις μυδοκαλλιέργειες προστατεύουμε το υγροτοπικό σύμπλεγμα της περιοχής του Δήμου Δέλτα, που αποτελεί ιδανικό βιότοπο για την άγρια ζωή και παρέχει πολλαπλά οφέλη για τους ανθρώπους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος .

Τέλος προσθέτει ότι, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea, συνεχίζει τις δράσεις στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της αλιευτικής βιομηχανίας, στην αλλαγή των πρακτικών διαχείρισης των απορριμμάτων της αλιευτικής βιομηχανίας και στην απομάκρυνση θαλάσσιων απορριμμάτων.

30.4.2024