Δήμος Δελφών : Ένα ακόμα βήμα για τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου

Το «πράσινο φως», έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, για την δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του οικισμού του Γαλαξιδίου, με την απόφασή θετικής  γνωμοδότησης του, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στη συνεδρίαση της Πέμπτη 14/3. Προηγήθηκε η θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαλαξιδίου.

Η εν λόγω εξέλιξη, όπως σημειώνεται, αποτελεί συνέχεια της εκπόνησης των απαραίτητων μελετών από το Δήμο Δελφών για τη χωροθέτησης του Καταδυτικού Πάρκου, επενδύοντας σε ένα ιδιαίτερο είδος τουρισμού που γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια.

Σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει αναλυτική παρουσίαση των όσων προβλέπονται να δημιουργηθούν στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, όπως ενημέρωσε το σώμα ο δήμαρχος Δελφών.

«Η απόφασή μας να στοχεύσουμε στην δημιουργία του Καταδυτικού Πάρκου, αποτελεί συνέχεια της πολιτικής μας επιλογής να δημιουργηθεί στο Δήμο Δελφών ένα πλέγμα δραστηριοτήτων, όπου στο σύνολό τους θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής με μία μεγάλη γκάμα επιλογών για τον εν δυνάμει επισκέπτη. Ιστορία, φύση, πολιτισμός και εμπειρία συνιστούν τον απόλυτο προορισμό, που σταδιακά και με στοχευμένες ενέργειες, φιλοδοξούμε να κάνουμε τον τόπο μας», δήλωσε με αφορμή την ψήφιση του θέματος, ο δήμαρχος Παναγιώτης Ταγκαλής.

19.3.2023