Δήμος Δελφών :Κάμερες Πολιτικής Προστασίας σε έντεκα Κοινότητες

Δήμος Δελφών

Στην προμήθεια και τοποθέτηση καμερών Πολιτικής Προστασίας προχωρά ο Δήμος Δελφών, η χρήση των οποίων όπως τονίζει, θα συμβάλει στην άμεση ενημέρωση και κατ’ επέκταση στην ακόμα πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη μελέτη, η προμήθεια του εν λόγω τεχνολογικού εξοπλισμού αφορά στις ανάγκες του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Δήμου Δελφών.

Σκοπός είναι η άμεση ενημέρωση των συνθηκών ανά περιοχή, μέσω των εικόνων που θα παρέχονται LiveStreaming όλο το 24ωρο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτήρηση των σημείων σε πραγματικό χρόνο χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.

Όπως σημεώνει,  με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης, στο υλικό θα μπορεί να έχει πρόσβαση, μέσω link στο site του Δήμου Δελφών, ο κάθε πολίτης και κάθε συναρμόδιος φορέας που εμπλέκεται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να έχει εικόνα για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων ή γενικότερα των συνθηκών ανά περιοχή.

Οι κάμερες θα τοποθετηθούν στις Κοινότητες Δελφών, Ιτέας, Γαλαξιδίου, Άμφισσας, Αθανασίου Διάκου, Μαυρολιθαρίου, Καλασκοπής, Βάργιανης, Πανουργιά, Πολυδρόσου και Δεσφίνας.

«Ο Δήμος Δελφών προχωρά σε μία σημαντική παρέμβαση, μέσω της οποία εξελίσσει ακόμα περισσότερο την επιχειρησιακή ετοιμότητα της πολιτικής του προστασίας, στοχεύοντας έτσι στην ακόμα πιο άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Οι εικόνες των τοπίων στις οποίες θα έχουμε πρόσβαση, και τονίζουμε το τοπίων προς αποφυγή παρερμηνειών, θα μας δίνουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουμε αμεσότερα, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, για την προστασία της ζωής, της υγείας, της περιουσίας των πολιτών, του φυσικού περιβάλλοντος και των υποδομών του Δήμου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Χ. Αγαπητός.

1,11,2023