Δήμος Διονύσου: Νέα υπηρεσία – τοποθέτηση κάδου βιοαποδομήσιμων

Δήμος Διονύσου

Μια νέα υπηρεσία η οποία αφορά στη δωρεάν τοποθέτηση κάδου βιοαποδομήσιμων,  χωρητικότητας 10 m3, , ξεκινά από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στον Δήμο Διονύσου, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

Πως προγραμματίζονται τα ραντεβού

  • Καλούμε ή στέλνουμε μήνυμα “Viber” στο 6930074751,  καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 13:00, και προγραμματίζουμε ραντεβού σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των κάδων.
  • Φροντίζουμε να κλείσουμε το ραντεβού 2 τουλάχιστον εικοσιτετράωρα πριν τις προγραμματισμένες εργασίες στον κήπο  μας.
  • Φροντίζουμε ώστε στο σημείο που θα τοποθετηθεί ο κάδος να υπάρχει ελεύθερος χώρος μήκους τουλάχιστον 6 μέτρων.
  • Φροντίζουμε ώστε οι εργασίες να ολοκληρώνονται την ημέρα που έχει προγραμματιστεί το ραντεβού για την τοποθέτηση του κάδου.
  • Οι τοποθετήσεις των κάδων θα γίνονται καθημερινά, από Δευτέρα έως Σάββατο. Επίσης κατόπιν συνεννόησης θα προγραμματίζεται η αυθημερόν απομάκρυνσή τους,

ΤΙ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ

Στους κάδους απορρίπτουμε βιοαποδομήσιμα που προκύπτουν από κλαδέματα στις ιδιοκτησίες μας.

Δεν πετάμε αδρανή υλικά (μπάζα), οργανικά ή άλλα απορρίμματα. Δεν πετάμε ανακυκλώσιμα.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Ο Δήμος Διονύσου, αραιοκατοικημένος και μεγάλης έκτασης, με πολύ πράσινο, μεγάλους κήπους και πολλά αδόμητα οικόπεδα, παράγει και διαχειρίζεται ετησίως σημαντικούς όγκους κλαδεμάτων και λοιπών απορριμμάτων φυτικής προέλευσης. Τα μεγέθη αυξήθηκαν ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της Μήδειας αλλά και των εντεινόμενων προληπτικών μέτρων έναντι καταστροφικών πυρκαγιών.

Με την νέα υπηρεσία:

  • Επιτυγχάνεται η βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού και ο εξορθολογισμός της χρήσης πόρων και μέσων που διαθέτει ο Δήμος.
  • Απομακρύνεται άμεσα η παραγόμενη και συσσωρευόμενη καύσιμη ύλη και περιορίζονται οι κίνδυνοι για καταστροφική πυρκαγιά.
  • Ο Δήμος απαλλάσσεται από απορρίμματα που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε εστίες μόλυνσης και διατηρείται καθαρός.

20.1.2023