Δήμος Διονύσου : Ο Δήμος στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Δήμος Διονύσου

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής, όσο και την καθημερινότητα δημοτών και επισκεπτών. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, το σχετικό αίτημα έλαβε την έγκριση από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων με ποσό χρηματοδότησης ύψους 318.000 ευρώ.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μπορούν να χρησιμοποιούν καθημερινά και δωρεάν όλοι οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους, με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για το κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα θα λειτουργήσουν και επιλεγμένα σημεία σε περιοχές του δήμου, για τη φόρτιση και τη στάθμευση των ποδηλάτων αυτών.

Στη χρηματοδότηση περιλαμβάνεται επίσης και η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος web based. Πρόκειται για λογισμικό διαχείρισης και ηλεκτρονικό σύστημα, που θα επιτρέπει την αυτόματη δωρεάν μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων, χωρίς την παρουσία προσωπικού.

«Ο Δήμος Διονύσου έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή να υποστηρίζει σταθερά κάθε πρωτοβουλία που είναι φιλική προς το περιβάλλον», αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Με τα ηλεκτρικά ποδήλατα κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την αισθητή βελτίωση της ποιότητας ζωής και της διευκόλυνσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».

21.5.2022