Δήμος Διονύσου : 11.167 ψηφιακοί υδρομετρητές τοποθετήθηκαν στο Δήμο

Δήμος Διονύσου

Στην τελική ευθεία έχει μπει το έργο αντικατάστασης των συμβατικών υδρομετρητών στο Δήμο Διονύσου από νέους ψηφιακής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία,  σε σύνολο 12.000 υδρομετρητών, έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση 11.167 «έξυπνων» ψηφιακών υδρομετρητών, σύμφωνα με τον Δήμο.

Συγκεκριμένα έχουν εγκατασταθεί 3.970 υδρομετρητές στον Άγιο Στέφανο, 2.635 στην Άνοιξη, 2.144 στο Κρυονέρι, 1.635 στη Σταμάτα και 783 στη Ροδόπολη.

Υπολογίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχουν τοποθετηθεί και οι 12.000 υδρομετρητές στις 5 Δημοτικές Κοινότητες. Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα εκκρεμεί η αντικατάσταση άλλων 8.500 περίπου υδρομετρητών, έργο για το οποίο ο Δήμος Διονύσου έχει ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα χρηματοδότησης.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη και το  έργο του συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και μείωσης διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Διονύσου.

Στο πλαίσιο της συνέχισης των εργασιών, ο Δήμος Διονύσου, ζητά την κατανόηση των πολιτών καθώς θα συνεχίσουν να σημειώνονται ολιγόωρες διακοπές ύδρευσης, λόγω της αντικατάστασης των παλιών υδρομέτρων, αλλά και της εγκατάστασης του συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού.

Τέλος υπογραμμίζει ότι, και τα δύο αυτά έργα αποσκοπούν στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύδρευσης και του μετρητικού συστήματος οικιακών καταναλώσεων, προς όφελος όλων των πολιτών της περιοχής.

23.2.2023