Δήμος Δωδώνης: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Δωδώνης κάνει γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα εξαπάτησης πολιτών από αγνώστους, για δήθεν εξόφληση λογαριασμών, κρατήσεων ενταλμάτων κτλ. από τις οικονομικές του υπηρεσίες.

Όπως ενημερώνει, ο τρόπος δράσης των αγνώστων είναι να αντλούν στοιχεία από το πρόγραμμα «Διαύγεια», να καλούν από κινητά τηλέφωνα, επικαλούμενοι ονόματα δήθεν υπαλλήλων του Δήμου, και με διάφορες δικαιολογίες να ζητούν στοιχεία κωδικών, τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου δήθεν να καταβάλουν χρηματικά ποσά (κρατήσεις ενταλμάτων, οφειλές κτλ.) στους πολίτες.

«Τονίζεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση υπάλληλος του Δήμου Δωδώνης να καλέσει για υπηρεσιακό ζήτημα από οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσει από συναλλασσόμενο ή και από οποιονδήποτε άλλο πολίτη, κωδικούς τραπεζών», τονίζει στην ανακοίνωσή του και καλεί όσους γίνονται αποδέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων να επικοινωνούν άμεσα με τις υπηρεσίες του Δήμου Δωδώνης και να καταγγέλλουν το γεγονός στην Αστυνομία.

23.2.2024