Δήμος Δωρίδος : «Έξυπνη» εφαρμογή για την προβολή του Δήμου

Εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, απέκτησε  ο Δήμος Δωρίδος,  με την οποία οι επισκέπτες της περιοχής, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, θα μπορούν να γνωρίσουν  τα «μυστικά» του τόπου, τις περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, τις μαγευτικές παραλίες και τα αλπικά τοπία, την πολιτισμική κληρονομιά και παράδοση, την ιστορία, τις δράσεις και εκδηλώσεις , και να ενημερώνονται για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, λαμβάνοντας όλες τις διαθέσιμες  πληροφορίες.

Η εφαρμογή, προϋπολογισμού 372.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έχει τίτλο «Προμήθεια e-πλατφόρμας»

Φυσικό αντικείμενο της είναι η δημιουργία ψηφιακού προϊόντος για την οικονομική ανάπτυξη και προβολή της επιχειρηματικής – τουριστικής δραστηριότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Δωρίδος.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Δ. Γιαννόπουλος: «Ο Δήμος Δωρίδος, σε στενή συνεργασία με το φορέα υλοποίησης του έργου και με τη συμβολή των στελεχών του στον τομέα του πολιτισμού – τουρισμού, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την παρουσίαση και προώθηση της πλατφόρμας στους επιχειρηματίες της περιοχής μας, ώστε να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που προσφέρει η χρήση της και να προτείνουν οι ίδιοι τα στοιχεία που θέλουν να καταχωρηθούν, για την καλύτερη προβολή των υπηρεσιών τους. Όλοι οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να έχουν πρόσβαση σε πληροφοριακό υλικό, το οποίο καταχωρείται σταδιακά στη βάση δεδομένων της εφαρμογής. Ο τόπος μας διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε να καταστεί προορισμός και δικαιούται προβολής και αναγνώρισης. Οι νέες τεχνολογίες είναι το ενδεικνυόμενο μέσο για το σκοπό αυτό ώστε να μπορούμε να στοχεύουμε στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη της Δωρίδας».

7.3.2024