Δήμος Δ. Αχαΐας: Αστικές αναπλάσεις σε Σαντομέρι, Πόρτες και Κάνδαλο

Δήμος Δ. Αχαΐας

Σημαντικές αστικές αναπλάσεις δρομολογεί ο δήμος Δυτικής Αχαΐας στα  στα χωριά Σαντομέρι, Πόρτες και Κάνδαλο, καθώς υπεγράφη από τη δημοτική αρχή η σχετική σύμβαση. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 319.920 ευρώ, ο χρόνος εκτέλεσης είναι δώδεκα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και οι εργασίες που θα γίνουν χωρίζονται σε τρεις ενότητες.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις αφορούν:

Ενότητα 1 :

Ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα του οικισμού Σαντομερίου που περιλαμβάνει:

  • Την διαμόρφωση και επίστρωση της πλατείας «Ρούπα» του οικισμού Σαντομερίου με τμήματα των οδών που την περιβάλλουν.
  • Την διαμόρφωση και επίστρωση τμήματος του υφιστάμενου μονοπατιού βορειοδυτικά της πλατείας «Ρούπα».
  • Την αναδιαμόρφωση και επίστρωση του υφιστάμενου μονοπατιού που συνδέει το κεντρικό τμήμα του οικισμού Σαντομερίου – πλατεία «Ρούπα» με τον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ως αναγκαίου έργου για την λειτουργική σύνδεση του οικισμού και την βελτίωση της βατότητας και ασφάλειάς του.
  • Την διαμόρφωση και επίστρωση τμήματος μονοπατιού στην ανατολική πλευρά του οικισμού στο  σημείο που καταλήγει το μονοπάτι μετά τον Ιερό Ναό.

Η συνολική επιφάνεια των χώρων που διαμορφώνονται είναι 905,30τ.μ.

Ενότητα 2 :

Ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα του οικισμού Πορτών που περιλαμβάνει:

  • Την κατεδάφιση του κτιρίου, επιφανείας περίπου 42,00τ.μ. και των περιμετρικών στεγάστρων αυτού, που εφάπτεται στην βόρεια πλευρά του κτιρίου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Πορτών και την ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων που περιβάλλουν το κτίριο που παραμένει.
  • Την διαμόρφωση και επίστρωση του κοινόχρηστου χώρου δυτικά του κτιρίου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Πορτών συμπεριλαμβανομένων και των σημείων εισόδου στον χώρο αυτό.
  • Την διαμόρφωση και επίστρωση του κοινόχρηστου χώρου – νέας πλατείας ανατολικά του κτιρίου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Πορτών, την ενοποίησή του με το δυτικό τμήμα και την λειτουργική σύνδεσή του με τους λοιπούς κοινοχρήστους χώρους του οικισμού, δημιουργώντας έναν νέο πόλο έλξης στο κέντρο του οικισμού.
  • Την αποκατάσταση των όψεων του κτιρίου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Πορτών που περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου.
  • Την διαμόρφωση και επίστρωση τμήματος της οδού που βρίσκεται δυτικά του κτιρίου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η πρόσβαση στον κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου από το κατώτερο επίπεδο

Η συνολική επιφάνεια του χώρου που διαμορφώνεται είναι 1.255,80τ.μ.

Ενότητα 3 :

Ανάπλαση της εισόδου του οικισμού Κανδάλου που περιλαμβάνει:

  • Την επίστρωση μέρους του πλατώματος της οδού στην είσοδο του οικισμού.
  • Την επίστρωση μέρους του μονοπατιού που βρίσκεται στη συνέχεια του πλατώματος που διαμορφώνεται.

Η συνολική επιφάνεια των χώρων που διαμορφώνονται είναι 66,63τ.μ.

Όλοι οι χώροι που διαμορφώνονται, αποτελούν υφιστάμενους κοινόχρηστους χώρους των οικισμών, και θα λειτουργήσουν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους ως πλατείες – πεζόδρομοι και τμήματα οδών ήπιας κυκλοφορίας που εξυπηρετούν κυρίως την πρόσβαση στις ιδιοκτησίες και λιγότερο την διερχόμενη κίνηση