Δήμος Ελασσόνας : Άλλαξαν όψη οι πλακόστρωτοι δρόμοι σε Καρυά και Λιβάδι

Δήμος Ελασσόνας

Μετά την αποκατάσταση ζημιών σε πλακόστρωτους δρόμους στις κοινότητες Καρυάς και Λιβαδίου, από τον Δήμο Ελασσόνας, άλλαξαν όψη στα πλακόστρωτα στους παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς, που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές λόγω της έλλειψης συντήρησης και το πέρασμα του χρόνου.

Προηγήθηκε αυτοψία των αρμόδιων υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, η οποία αποτύπωσε όλες τις φθορές στους δρόμους των κοινοτήτων.

Ακολούθησε η  άμεση αποκατάσταση των ζημιών, από τον Δήμο, με μία μελέτη την οποία ανέλαβε και είχε και την επίβλεψη των εργασιών ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας «ΑΕΝΟΛ Α.Ε». Το συνολικό κόστος των συντηρήσεων ανήλθε στις 204.000 € ευρώ.

Το έργο περιλάμβανε την προμήθεια και τοποθέτηση ακανόνιστης πέτρας, την κατασκευή υπόβασης από σκυρόδεμα, την καθαίρεση του υποστρώματος και των επί αυτού πλακών, καθώς και τον καταβιβασμό ή την ανύψωση φρεατίων, έτσι ώστε και η ασφάλεια των πολιτών.

«O δήμος μας συνεχίζει την προσπάθεια για μια καλύτερη καθημερινότητα. Με αυτά τα έργα που επεκτείνονται σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου ενισχύουμε την ασφάλεια και βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Με σειρά παρεμβάσεων που έχουμε δρομολογήσει σε πολλές κοινότητες, αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και επαναφέρουμε το Δήμο στον τουριστικό χάρτη» δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νικ. Γάτσας.

17.2.2024

Τελευταία Άρθρα