Δήμος Ελευσίνας : Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

Δήμος Ελευσίνας 

Την  υλοποίηση της δράσης «Εναλλακτική διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης», ενέκρινε  το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας, στην τελευταία συνεδρίασή του.

Πρόκειται για ένα δίκτυο με ειδικούς κάδους συλλογής ρούχων και υποδημάτων οι οποίοι και θα τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία της Ελευσίνας και της Μαγούλας, με σκοπό την εναλλακτική διαχείρισή τους και φυσικά, την επαναχρησιμοποίησή τους.

Σε αυτά τα σημεία, τα οποία θα είναι τουλάχιστον 20,όπως ενημερώνει ο Δήμος,  θα συλλέγονται παλιά ρούχα, υφάσματα και υποδήματα. Κατόπιν συγκέντρωσής τους, θα πραγματοποιείται η απαραίτητη διαλογή. Όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση θα οδηγούνται προς επαναχρησιμοποίηση, ενώ τα υπόλοιπα, προς ανακύκλωση.

Η εγκατάσταση δικτύου κάδων συλλογής, η αποκομιδή του περιεχομένου των κάδων και η μεταφορά τους σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις διαλογής και αξιοποίησης θα γίνεται από την εταιρεία που θα προκύψει, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

“Η δράση πέρα από περιβαλλοντικά οφέλη, θα έχει και κοινωνικά, αφού τα ανακυκλωμένα ρούχα και παπούτσια θα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες!”, καταλήγει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Ελευσίνας.

3.6.2022