Δήμος Ελευσίνας : Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας

Δήμος Ελευσίνας

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Η  μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου,  υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Τ.Υ., Αθανασίου Μαυρογιάννη, στο πλαίσιο του συνολικότερου σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων.

Πρόκειται για μία πλατεία με σημαντική επισκεψιμότητα που γειτνιάζει με την παιδική χαρά και είχε υποστεί εκτεταμένες φθορές και καταστροφές, σύμφωνα με τον Δήμο.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν αποξηλώσεις και καθαιρέσεις, ανακαινίσεις, επισκευές πλακοστρώσεων, επιστρώσεις και φυσικά, φυτεύσεις και ενίσχυση του φωτισμού.

Με τις στοχευμένες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, μετά τις εργασίες ανακατασκευής, οι χώροι θα αναβαθμιστούν τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, ενώ θα ενισχυθεί και το πράσινο.

Στόχος του Δήμου, όπως επισημαίνει,  αποτελεί η ολοένα και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, διαμορφώνοντας ασφαλή περιβάλλοντα, φιλικά και σύγχρονα, ιδίως για τα παιδιά και την ψυχαγωγία τους.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού, ενώ για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει κλειστή και η παιδική χαρά της πλατείας.

«Η Πλατεία Δημοκρατίας είναι η πρώτη από τις τρεις πλατείες που περιλαμβάνονται στη σύμβαση ανακατασκευής που υπογράψαμε πρόσφατα, στην οποία και ξεκινούν ήδη οι σχετικές εργασίες. Οι κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου μας και ιδίως εκείνοι όπου ψυχαγωγούνται τα παιδιά αποτελούν προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, με γνώμονα την ασφάλεια και λειτουργικότητά τους. Στο ίδιο πλαίσιο, αναμένεται να ξεκινήσουν και αντίστοιχες εργασίες στην Πλατεία Νεολαίας και Πλατεία Ειρήνης, η ανακατασκευή των οποίων περιλαμβάνεται στην παραπάνω σύμβαση. Θα ταλαιπωρήσουμε για λίγο τους μικρούς επισκέπτες της πλατείας, όμως το αποτέλεσμα, είμαι σίγουρος πως θα τους ανταμείψει και θα έχουν όλον τον χρόνο να ψυχαγωγηθούν στη νέα, ανανεωμένη και ασφαλή πλατεία που τους ετοιμάζουμε», δήλωσε ο δήμαρχος Ελευσίνας Α. Οικονόμου.

22.52022