Δήμος Ελευσίνας : Δανειακή σύμβαση για δύο μεγάλα έργα μέσω του «Αντώνης Τρίτσης

Δήμος Ελευσίνας

Δανειακή σύμβαση για την υλοποίηση δύο μεγάλων έργων του Δήμου Ελευσίνας, τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», υπεγράφη στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Πρόκειται για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελευσίνας, αλλά και για τη συντήρηση σχολικών μονάδων και ανοιχτών αθλητικών χώρων και συγκεκριμένα, για το 1ο & 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας και το Δημοτικό Στάδιο «Ανδρέας Δασκαλάκης».

Αναφορικά με την κατασκευή του Μουσικού Σχολείου, η μελέτη αφορά στην κατασκευή κτιρίου εμβαδού περί τα 4.176m2 σε 2 ορόφους (ισόγειο και όροφος) και επιπρόσθετα υπόγειου βοηθητικού χώρου περί τα 816m2 .

Σκοπός της κατασκευής του μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου, που αποτελεί και πάγιο αίτημα των ανθρώπων της πόλης, είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας και των δυνατοτήτων επιλογής μόρφωσης που παρέχονται στη νέα γενιά.

Τα ποσά με τα οποία έχει χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Ελευσίνας για τα παραπάνω έργα αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

“Οι μέχρι τώρα προτάσεις που έχουν κατατεθεί προς χρηματοδότηση από τον Δήμο Ελευσίνας έχουν γίνει δεκτές στο σύνολό τους”, σημειώνει σχετικά.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η υπογραφή της δανειακής σύμβασης μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά σε δύο σημαντικά έργα για την Ελευσίνα. Η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου που για χρόνια παρέμενε μία βαλτωμένη υπόθεση μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Φυσικά, έπονται περαιτέρω διαδικασίες, ωστόσο, τα πρώτα βήματα έχουν γίνει. Με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και τον Αντιδήμαρχο Θανάση Μαυρογιάννη υποβάλλουμε στοχευμένες προτάσεις προς χρηματοδότηση και μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί όλες. Χρειάζεται υπομονή για όσα έρχονται και σκληρή δουλειά από εμάς, που ως διοίκηση έχουμε την ευθύνη της πόλης».

6.11.2022