Δήμος Ελευσίνας: Μία ακόμη πλατεία παραδόθηκε αναβαθμισμένη στους πολίτες

Δήμος Ελευσίνας 

Στην Ελευσίνα, ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της Πλατείας Νεολαίας, η οποία είναι και η τρίτη πλατεία που παραδίδεται, μετά την Πλατεία Δημοκρατίας & την Πλατεία Ειρήνης.

Πρόκειται για τρεις πλατείες με αυξημένη επισκεψιμότητα, οι οποίες είχαν περισσότερα από 30 χρόνια να ανακατασκευαστούν.

Η μελέτη, όπως και για τις δύο παραπάνω πλατείες που έχουν παραδοθεί στο κοινό, συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθανάσιου Μαυρογιάννη.

Το έργο περιελάμβανε αποξηλώσεις και καθαιρέσεις, ανακαινίσεις, επισκευές πλακοστρώσεων, επιστρώσεις και φυσικά, φυτεύσεις.

Ταυτόχρονα, ανακαινίστηκε πλήρως το υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ, ενώ αποκαταστάθηκαν και οι φθορές στις εξέδρες.

Ο εξωραϊσμός, η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων αποτελούν τις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και καθημερινά, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για τη συντήρηση και διατήρησή τους, τόσο για να καλύψουν τις ανάγκες σε ψυχαγωγία όσο και για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

«Η Πλατεία Νεολαίας ήταν η τρίτη κατά σειρά πλατεία που περιελάμβανε η σχετική εργολαβία. Η ολοκλήρωσή της πραγματοποιήθηκε με εντατικούς ρυθμούς και με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους επισκέπτες, δεδομένου ότι είναι και μία από τις πλέον πολυσύχναστες πλατείες. Στόχος μας, όπως έχω ξαναπεί, είναι οι στοχευμένες παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης, οι οποίες και θα επιφέρουν τη συνολική αναβάθμιση. Κοινόχρηστοι χώροι, χώροι ψυχαγωγίας, πλατείες και παιδικές χαρές είναι στο πρώτο πλάνο των προτεραιοτήτων μας και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε καθημερινά, προκειμένου να παραδίδουμε όμορφους, λειτουργικούς και κυρίως ασφαλείς χώρους για όλους», δήλωσε ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου.

21.8.2023