Δήμος Ελευσίνας : Παραδόθηκε η ανακαινισμένη πλατεία Ειρήνης στο Καλυμπάκι

Την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης και ανακατασκευής της Πλατείας Ειρήνης, που βρίσκεται στο Καλυμπάκι, ανακοίνωσε ο Δήμος Ελευσίνας.

Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν επίσης, υπό την επίβλεψή της.

Το έργο, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε αποξηλώσεις και καθαιρέσεις, ανακαινίσεις, επισκευές πλακοστρώσεων, επιστρώσεις και φυσικά, φυτεύσεις.

Δήμος Ελευσίνας

Πρόκειται για έναν από τους πιο πολυσύχναστους κοινόχρηστους χώρους στην περιοχή του Καλυμπακίου, με αυξημένη επισκεψιμότητα, ο οποίος μάλιστα, είχε περισσότερο από 30 χρόνια να ανακατασκευαστεί.

«Πρώτος και απόλυτος στόχος για εμάς, ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μας ήταν και είναι η ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γειτονιάς της Ελευσίνας και της Μαγούλας. Αυτή είναι και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όμως παραμένει προτεραιότητα. Μία Πλατεία η οποία για περισσότερα από 30 χρόνια δεν είχε υποστεί εργασίες ανάπλασης είναι σήμερα ολοκαίνουργια, αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένη και ασφαλής. Σειρά έχει η Πλατεία Νεολαίας, η οποία και εντάσσεται στο ίδιο έργο και οι εργασίες για την ανακατασκευή της βρίσκονται σε εξέλιξη» δήλωσε ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου.

«Μετά την ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας και της πλατείας Ειρήνης, ακολουθεί η ανάπλαση της Πλατείας Νεολαίας, οι εργασίες της οποίας ήδη έχουν ξεκινήσει. Επίσης ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες και οι εργασίες επισκευής στα γήπεδα στην περιοχή του Κοιμητηρίου Ελευσίνας, και σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση στο Πάρκο της Μαγούλας, εξυπηρετώντας έτσι με αυτές τις παρεμβάσεις την κοινωνική ζωή της πόλης και την ανάγκη των πολιτών για μια φιλική, πρόσβαση και βιώσιμη πόλη», είπε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθ. Μαυρογιάννης.

14.5.2023