Δήμος Ελευσίνας : Προχωρούν οι διαδικασίες για την απόκτηση της «Όασης»

Δήμος Ελευσίνας 

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας, η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την εκκίνηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, προκειμένου να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου, η «Όαση».

Η συνολική έκταση των 20 στρεμμάτων, η οποία και βρίσκεται στην περιοχή του Αεροδρομίου πρόκειται να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου, δημιουργίας πάρκου αναψυχής και αθλοπαιδιών, τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες.

Σημειώνεται, πως από τα 20 στρέμματα, τα 8 ανήκουν ήδη στον Δήμο Ελευσίνας, ενώ μετά και την έγκριση του Δ.Σ. προχωρούν οι διαδικασίες για την απόκτηση των υπόλοιπων 12 στρεμμάτων που ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα.

Πρόκειται για συνολικά 5 Ο.Τ. τα οποία πριν την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης και την κύρωση της πράξης εφαρμογής αποτελούσαν ενιαία ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας, ενώ σήμερα, τα δύο από αυτά ανήκουν στον Δήμο Ελευσίνας.

Όπως επισημαίνεται, η επικείμενη αγορά θα πραγματοποιηθεί μέσα από τη χρηματοδότηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ που διεκδίκησε και έλαβε αυτή η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών.

9.7.2022