Δήμος Εορδαίας : Μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα λόγω παγετού

Δήμος Εορδαίας

Λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, με πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες με παγετό και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ο Δήμος Εορδαίας απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μεριμνήσουν για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

“Τα ζώα ταλαιπωρούνται από αυτές τις καιρικές συνθήκες και χρειάζονται την ανθρώπινη βοήθεια για να επιβιώσουν, αφού κινδυνεύουν από υποθερμία και κρυοπαγήματα”, αναφέρει εμφατικά.

Οι πολίτες μπορούν να:
1) Προσφέρουν επιπλέον φαγητό (τηρώντας πάντα τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία) στα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς τους.
2) Ελέγχουν το καπό του αυτοκινήτου τους πριν βάλουν μπροστά τη μηχανή του. Πολλά αδέσποτα ψάχνουν καταφύγιο στη ζέστη της μηχανής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όταν το αυτοκίνητο μπει σε λειτουργία.
3) Προσφέρουν μια ζεστή γωνιά στο σπίτι τους, στο γκαράζ, σε αποθήκες ή υπόστεγα όπου βρίσκουν καταφύγιο τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμος Εορδαίας, μέσω της αρμόδιας Αντιδημάρχου, του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, της Πενταμελούς Επιτροπής Αδέσποτων σε συνεργασία με τα Φιλοζωικά Σωματεία αλλά και με την πολύτιμη αρωγή δεκάδων εθελοντών, παρέχει καθημερινά κάθε δυνατή βοήθεια για την προστασία των ζώων.

Παράλληλα όπως σημειώνει, ο Δήμος  προσφέρει ζωοτροφές στα φιλοζωικά σωματεία, στους εθελοντές και σε όποιον εντοπίσει σημεία με αδέσποτα ζώα. Η παραλαβή των ζωοτροφών μπορεί να γίνεται από το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς (3ο χλμ Πτολεμαΐδας-Αναρράχης, τηλέφωνο επικοινωνίας 2463772641).

Υπενθυμίζει επίσης ότι, εδώ και 1,5 χρόνο έχει ήδη τοποθετήσει ειδικά σπιτάκια και δοχεία σίτισης – νερού, για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που βρίσκονται στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Σε αυτά θα υπάρχει ξηρά τροφή και νερό από το Δήμο Εορδαίας, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται και η καλή διαβίωση των αδέσποτων ζώων σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες, αφού αποτελούν ζεστά σημεία στα οποία μπορούν και βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο.

9.2.2023