Δήμος Εορδαίας : Νέα επιχείρηση εξαπάτησης στην Πτολεμαΐδα από επιτήδειους που παριστάνουν τους υπαλλήλους του Δήμου

Ο Δήμος Εορδαίας, με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι επανεμφανίστηκαν οι απόπειρες εξαπάτησης από επιτήδειους στην Πτολεμαΐδα, οι οποίοι προσεγγίζουν τηλεφωνικά ανυποψίαστους επαγγελματίες και επιχειρούν να βάλουν “χέρι” στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους παριστάνοντας τους υπαλλήλους του Δήμου.

Ο Δήμος Εορδαίας για δεύτερη φορά – μετά τον περασμένο Φεβρουάριο, ενημερώνει τους πολίτες και ειδικότερα τους επιχειρηματίες της περιοχής ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιχείρηση εξαπάτησης από επιτήδειους. Άγνωστοι τηλεφωνούν σε επιχειρηματίες της Πτολεμαΐδας και αφού συστήνονται ως υπάλληλοι της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου προσπαθούν να υφαρπάξουν μεγάλα χρηματικά ποσά, λέγοντας ότι έχει εγκριθεί δήθεν ένταλμα πληρωμής στο ΑΦΜ της επιχείρησής τους ή ότι χρειάζονται τα στοιχεία τους γιατί έχει εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή απόφαση για προμήθεια από την επιχείρησή τους.

“Σημειώνεται ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται σε επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν πράγματι κάποια οικονομική συναλλαγή με το Δήμο Εορδαίας, π.χ. σε προμηθευτές του Δήμου. Μόνο που οι επιτήδειοι πληροφορούνται τα στοιχεία των υποψηφίων θυμάτων τους από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στην οποία αναρτώνται όλες οι αποφάσεις και οι συναλλαγές των Δήμων”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ο Δήμος Εορδαίας εφιστά λοιπόν την προσοχή πολιτών ή επιχειρηματιών και συστήνει να μην κοινοποιούν σε κανέναν τα προσωπικά τους δεδομένα και κυρίως τραπεζικά, όπως κωδικούς πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών, και φυσικά να μην ενεργοποιούν ηλεκτρονικά σχετικές συνδέσεις (link) που τούς υποδεικνύονται.

7.7.2024