Δήμος Ερμιονίδας ; Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του παλαιού πάρκου της Πυροσβεστικής στο Κρανίδι

Νέα όψη απέκτησε το πάρκο της παλαιάς Πυροσβεστικής στο Κρανίδι, και  μετά την ολική ανάπλασή του είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους κατοίκους και τα παιδιά της περιοχής αλλά και όλης της Ερμιονίδας.

Οι εργασίες που υλοποιήθηκαν, περιελάμβαναν, ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος πρασίνου, αναβάθμιση υποδομών του πάρκου και δημιουργία μιας νέας σύγχρονης και ασφαλούς παιδικής χαράς.

Στο πάρκο τοποθετήθηκαν ξύλινες περιφράξεις, φυτεύτηκαν νέα καλλωπιστικά φυτά, ο φωτισμός ενισχύθηκε με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας και να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπλέον, εγκαταστάθηκε νέος σύγχρονος αστικός εξοπλισμός, τοποθετήθηκαν όργανα γυμναστικής για την άθληση των πολιτών, τραπεζοπάγκοι, παγκάκια, ένα ενεργειακό παγκάκι με ηλιακό πάνελ, ένα παγκάκι με σκέπαστρο, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί κωδικοί QR που παραπέμπουν στην τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας (www.visitermionida.gr), ένα κιόσκι, ένας τραπεζοπάγκος με σκάκι και ένα τραπέζι Πινγκ – Πονγκ.

Στον χώρο τοποθετήθηκαν όργανα παιδικής χαράς, διεθνών ευρωπαϊκών προτύπων (ξύλινες κούνιες για νήπια και παιδιά, χωροδικτύωμα, παιδικά παιχνίδια) και αντικραδασμικό δάπεδο.

Ο χώρος πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας ως προς τα υλικά, την προσβασιμότητα και την χρηστικότητα για άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ).

Το έργο εντάσσεται στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για τα έτη 2021 – 2022 του  «Πράσινου Ταμείου» και η χρηματοδότησή του ανήλθε στο ποσό των 170.984€.

10.4.2024