Δήμος Ζωγράφου : Στην αναβάθμιση και ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων της Βίλας Ζωγράφου

Δήμος Ζωγράφου

Στην  πλήρη αναβάθμιση και ενοποίηση του κοινόχρηστου χώρου 26 στρεμμάτων του κτήματος Ζωγράφου και των παρακείμενων χώρων, θα προχωρήσει ο Δήμος Ζωγράφου, με στόχο τη δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής και την αύξηση των χώρων πρασίνου. Ήδη ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, υπέγραψε με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του  Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης –  ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε, Εύη Τατούλη, προγραμματική σύμβαση σύνταξης της σχετικής μελέτης.

Ειδικότερα, σκοπός της συνολικής επέμβασης είναι η λειτουργική ανάπλαση και η αισθητική αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου χρησιμοποιώντας τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού για την δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής, με παράλληλη αύξηση του διαθέσιμου χώρου πρασίνου. «Η χωρική αναβάθμιση, θα προσδώσει στοιχεία μιας νέας «ταυτότητας» επαναπροσδιορίζοντας το ρόλο του χώρου, ως τοπόσημο για τον Δήμο Ζωγράφου», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός στο πλαίσιο της σύμβασης, θα παραδώσει, άμεσα, στον Δήμο Ζωγράφου Τοπογραφικές, Αρχιτεκτονικές, Φυτοτεχνικές, Ηλεκτρομηχανικές και υδραυλικές μελέτες καθώς, και ολοκληρωμένα τεύχη δημοπράτησης καθιστώντας τη δημιουργία ενός σύγχρονου πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής στο κέντρο του Δήμου, πιο εφικτό από ποτέ.

«Ξεκινάμε τον σχεδιασμό της ολικής ανάπλασης της Βίλας Ζωγράφου και των παρακείμενων κοινοχρήστων χώρων που θα αποτελέσουν έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής στην καρδιά της πόλης, απόλυτα προσαρμοσμένο στις σύγχρονες επιταγές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε τα έργα που αλλάζουν τον Δήμο Ζωγράφου και τον μετατρέπουν σε μία σύγχρονη πόλη, φιλική στους κατοίκους και απαντάμε με πράξεις σε όσους θέλουν να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη της Πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Β. Θώδας.

25.12.2022