Δήμος Ηλιούπολης : Κατασκευή νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Δήμος Ηλιούπολης

Εγκρίθηκε η μελέτη του Δήμου Ηλιούπολης για κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», προϋπολογισμού 445.300,00 €, στο πλαίσιο Πρόσκλησης  «Κατασκευή καταφυγίου, προμήθεια εξοπλισμού και κτηνιατρικές υπηρεσίες για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, αποτελεί οριστική και σύγχρονη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, όπως τονίζει ο Δήμος. Οι εγκαταστάσεις θα αναβαθμιστούν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τους κανόνες που ισχύουν σήμερα, με συνέπεια τον ακόμα μεγαλύτερο εκσυγχρονισμό των υποδομών του Δήμου.

Συγκεκριμένα, η πράξη αναλύεται στα παρακάτω έργα:

1) «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς» – Συνολικός προϋπολογισμός: 372.000,00 €

2) «Προμήθεια κατάλληλων αναγνωστών σήμανσης ζώων συντροφιάς (scanners) και λοιπού πάγιου εξοπλισμού» – Συνολικός προϋπολογισμός: 23.300,00 €

3) «Υπηρεσίες στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και λοιπές κτηνιατρικές υπηρεσίες» – Συνολικός προϋπολογισμός: 50.000,00 €

Με αφορμή την έγκριση της κατασκευής του χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για το Δήμο μας και αποτελεί συνέχεια των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Βασική προτεραιότητά μας αποτελεί η προστασία τους, μέσω της δημιουργίας όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους και ένα μεγάλο βήμα θα γίνει με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου, πολύ σημαντικού, έργου. Οι νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι οι πλέον σύγχρονες, όπως επίσης και ο εξοπλισμός τους και θα ενισχύσουν σημαντικά την περισυλλογή, τη φιλοξενία και κυρίως τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας».

«Με το έργο αυτό κλείνουμε οριστικά μια σελίδα αντιμετώπισης προβλημάτων στο καταφύγιο του Δήμου μας 15 και πλέον χρόνων. Το πολύπαθο καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα αποκτήσει πλέον νέες, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις σύμφωνα με την κείμενα νομοθεσία και όλα τα ισχύοντα πρότυπα. Μέσα σε 4 χρόνια διοίκησης καταφέραμε να υλοποιήσουμε το σύνολο του σχεδιασμού μας γύρω από το ζήτημα των αδέσποτων ζώων σε αντίθεση με την αδράνεια των προηγούμενων ετών και να εξασφαλίσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές και εργαλεία για να αποτελούμε Δήμο πρότυπο φιλοζωϊκής κουλτούρας. Είμαι βέβαιος ότι με την ίδια επιμονή και προγραμματισμό θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα τα επόμενα χρόνια», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Αποστόλης Στασινόπουλος .

29.4.2023