Δήμος Ηράκλειο Αττικής: Όχι στο υπερβολικό κλάδεμα των δέντρων το μήνυμα του δημάρχου στον ΔΕΔΔΗΕ ΠΡΟΒΟΛΕΣ 863 Δημοσίευση στο Twitter Email Δημοσίευση στο

Δήμος Ηράκλειο Αττικής

Αυστηρό μήνυμα στους υπεύθυνους του ΔΕΔΔΗΕ να σταματήσει το υπέρμετρο κλάδεμα των δέντρων στα όρια της πόλης έστειλε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος, “το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο τα συνεργεία του Διαχειριστή έχουν εγκατασταθεί στο Ηράκλειο προκειμένου να επέμβουν στα δέντρα που εφάπτονται ή είναι υπερβολικά κοντά στα καλώδια του ρεύματος, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο τα κλαδέματα να είναι σε περιπτώσεις σε τέτοιο βαθμό που αφήνουν το δέντρο σε αποκαρδιωτική εικόνα”.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι “Ο δήμαρχος προκάλεσε σύσκεψη στο δημαρχείο με εκπροσώπους του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και των εργολάβων που έχουν αναλάβει τα κλαδέματα εκ μέρους του Διαχειριστή απαιτώντας να σταματήσει αυτή η υπερβολή και εφεξής οι παρεμβάσεις να γίνονται με σεβασμό στην χλωρίδα της πόλης. Παρουσία δε της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, πρότεινε στους ανθρώπους του ΔΕΔΔΗΕ την συνεργασία του Δήμου ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Επιπλέον, ο κ. Μπάμπαλος, ζήτησε να παρέχεται αναλυτική και έγκαιρη ενημέρωση για το πρόγραμμα και τα σημεία των κλαδεμάτων ώστε, σε συνεργασία πάλι με τον Δήμο, να αποφεύγονται οι εργασίες σε μέρες που υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στην περιοχή που, σε συνδυασμό με την παρουσία των συνεργείων, τυχόν να προκαλέσει πρόβλημα στη λειτουργικότητα της πόλης (πχ ημέρα λαϊκής αγοράς).

Δήμος και ΔΕΔΔΗΕ συμφώνησαν άμεσα να ξεκινήσει πιο στενή συνεργασία που θα λύσει τα παραπάνω θέματα, πόσο μάλλον όταν τα συνεργεία του Διαχειριστή θα απασχοληθούν για καιρό ακόμα στην πόλη του Ηρακλείου, μέχρις ότου να εξασφαλισθεί ότι το δίκτυο των καλωδίων δεν θα κινδυνεύει σε μελλοντική περίοδο κακοκαιρίας.

«Ασφαλώς και πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε τα κλαδιά των δέντρων να μην έχουν κοντινή απόσταση από τα καλώδια του ρεύματος ώστε σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων να μην έχουμε προβλήματα. Όμως αυτές πρέπει να γίνουν με ταυτόχρονο σεβασμό στα δέντρα, στη φυσιογνωμία της πόλης. Συμφωνήσαμε οι εφεξής παρεμβάσεις να γίνονται σε συνεννόηση με τους γεωπόνους του Δήμου μας και, βέβαια, να υπάρχει και ενημέρωση για το ακριβές πρόγραμμα των σημείων των κλαδεμάτων ώστε να μην δημιουργείται θέμα με την κυκλοφορία στην πόλη. Άποψή μου είναι ότι όλα αυτά τα θέματα θα λυθούν οριστικά με την υπογειοποίηση των γραμμών, κάτι που προγραμματίζω να εξετάσουμε σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ την επόμενη δημοτική περίοδο», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου στο τέλος της συνάντησης.

24.6.2023