Δήμος Ηρακλείου : Άγνωστος έριξε τσιμέντο σε αγωγό αποχέτευσης

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθαν οι τεχνικοί της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα υπερχείλισης λυμάτων από τον αγωγό αποχέτευσης της οδού 1866. “Όπως διαπιστώθηκε, ο αγωγός είχε φράξει επειδή άγνωστος είχε ρίξει τσιμέντο!”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου.

Στο σημείο βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, Γιώργο Βουρεξάκη, στελέχη και συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης, το οποίο προχώρησε στο σκάψιμο του δρόμου, έτσι ώστε να μπορέσουν να σπάσουν και να απομακρύνουν το τσιμέντο.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, ο δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός έδωσε εντολή  για νομική παρέμβαση από την ΔΕΥΑ Ηρακλείου.

«Έχουμε ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό: Τσιμέντο μέσα σε αγωγό αποχέτευσης, το οποίο δημιουργεί έμφραγμα, με αποτέλεσμα να έχουμε και ζημιές σε καταστήματα. Όλοι μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να έχουμε συνείδηση. Δεν είμαστε όσο επιμελείς θα έπρεπε, με τα απορρίμματά μας για παράδειγμα. Δημιουργούνται συχνά ανεξέλεγκτες χωματερές. Αφήνουμε ογκώδη αντικείμενα για τα οποία θα έπρεπε μα καλούμε την Υπηρεσία Καθαριότητας για να τα μαζέψει. Κι αυτό γίνεται γρήγορα. Δεν πρέπει λοιπόν να αφήνουμε ογκώδη αντικείμενα στον δρόμο. Εδώ όμως έχουμε ένα περιστατικό το οποίο ξεπερνάει τα συνηθισμένα. Εύχομαι να είναι μεμονωμένο περιστατικό και να καταλάβουμε όλοι ότι δεν πρέπει να οδηγούμαστε σε τέτοιου βαθμού αμέλεια όταν κάνουμε επισκευές, όταν κάνουμε ένα ιδιωτικό έργο, να είμαστε τόσο αφρόντιστοι με όλο το υπόλοιπο περιβάλλον. Διότι αυτό επιστρέφει πάλι σε εμάς, και μας επιβαρύνει και επιβαρύνει και όλους τους άλλους», δήλωσε ο δήμαρχος

29.5.2024