Δήμος Ηρακλείου : Ανοιχτές ημέρες επισκέψεων στο Κυνοκομείο του Δήμου

Δήμος Ηρακλείου 

Το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε το ευρύ κοινό με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την προστασία των αδέσποτων ζώων και την ευζωία των ζώων γενικότερα. To Κυνοκομείο επισκέφθηκαν εκπαιδευτικοί από δέκα σχολεία της περιοχής, έπειτα από πρόσκληση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών, σε συνέχεια της συνεργασίας και πρωτοβουλίας της αντιδημαρχίας Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσης πραγματοποιήθηκε μία ακόμα επίσκεψη από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης(ΚΔΑΠ) Γοργολαΐνη. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους επιτρεπόμενους χώρους και ενημερώθηκαν εφ’ όλης της ύλης για τη φροντίδα των ζώων του Κυνοκομείου. Η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού & Εθελοντισμού, Εύη Μαρτιμιανάκη, μίλησε για τη λειτουργία του Κυνοκομείου αλλά και για το σημαντικό έργο των εργαζομένων και των εθελοντών.

Στο επόμενο διάστημα προγραμματίζονται και άλλες επισκέψεις σχολείων ή/και εκπαιδευτικών, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων, καθώς και την υλοποίηση σχετικών δράσεων με μαθητές και όχι μόνο.

Η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Μαρία Καναβάκη, δήλωσε ότι «η εκπαίδευση των δημοτών αλλά και η προστασία των αδέσποτων ζώων αποτελεί έναν διαχρονικό στόχο του Δήμου Ηρακλείου. Είναι σημαντικό η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Εκπαιδευτικό σύστημα να οργανώσουμε από κοινού τις ενέργειές μας, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δράσεις για την εξασφάλιση στέγης, φαγητού και περίθαλψής τους, καθώς και για την ενίσχυση των υιοθεσιών των αδεσπότων».

5.12.2022