Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Επεκτείνεται το δίκτυο υπόγειων κάδων σε γειτονιές της πόλης

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Νέα συστήματα υπόγειων κάδων συμβατικού απορρίμματος και ανακύκλωσης τοποθετεί αυτό το διάστημα σε τέσσερις γειτονιές της πόλης, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, αυξάνοντας τα σημεία που πλέον οι δημότες μπορούν να βρουν τους υπόγειους κάδους ,σε όλη την πόλη.

Τα νέα συστήματα τοποθετούνται στις οδούς: Κοραή και Τερτσέτη στην Καναπίτσα, Πίτλιγκερ και Ιακωβίδου στο Παλαιό Ηράκλειο, Κοσμά Αιτωλού στο Κάτω Ψαλίδι, Φιλικής Εταιρείας και Καλαβρύτων στο Άνω Ψαλίδι.

Τα οφέλη όπως σημειώνει ο Δήμος είναι πολλαπλά: αφενός η υγιεινή και η αισθητική, αφού τα απορρίμματα τοποθετούνται κάτω από την επιφάνεια της γης, αφετέρου η λειτουργικότητα, καθώς κάθε ένα από αυτά τα συστήματα μπορεί να αντικαταστήσει έως και 10 συμβατικούς, παλιού τύπου κάδους απελευθερώνοντας έτσι θέσεις στάθμευσης για τα οχήματα και τα πεζοδρόμια για τους πεζούς.

Επιπλέον, η αποκομιδή γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικά και με οικονομία χρόνου και χρήματος, καθώς τα συστήματα υπόγειων κάδων εκπέμπουν ένδειξη που ειδοποιεί την Διεύθυνση Περιβάλλοντος για το πότε είναι γεμάτοι και πρέπει να περάσει απορριμματοφόρο.

16.2.2024