Δήμος Ηρακλείου Αττικής : Η ανάδειξη του Κτήματος Φιξ, στο επίκεντρο συνεργασίας Δήμου-Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Η ανάδειξη του Κτήματος Φιξ, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, και ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Κίντζιος. Στη διάρκειά της συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους το Πανεπιστήμιο μπορεί να συνδράμει στην προστασία και τον εμπλουτισμό της χλωρίδας του πάρκου, την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τους μαθητές, τις μαθήτριες αλλά και τους πολίτες του Ηρακλείου κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής  συνεργάζεται ήδη,  με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την γενική αστική χλωρίδα.

Πριν λίγο καιρό, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου προμηθεύτηκε και ξεκίνησε να τοποθετεί στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης (πλατείες, πάρκα, πεζοδρόμια κτλ) φυτά που προέκυψαν από κοινή μελέτη των γεωπόνων της δημοτικής υπηρεσίας και του επιστημονικού – ερευνητικού δυναμικού του Πανεπιστημίου.

«Θέλουμε πάντα να συνεργαζόμαστε με τους πλέον ειδικούς, με επιστήμονες που θα μας δώσουν τις καλύτερες δυνατές κατευθύνσεις για τον Δήμο και τους δημότες μας. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα ύψιστης σημασίας θέμα, το Κτήμα Φιξ, το οποίο θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να αναδείξουμε όπως του αξίζει, ώστε να αποτελέσει τοπόσημο πρασίνου, ιστορίας και πολιτισμού της πόλης μας. Ευχαριστώ πολύ τον πρύτανη για την ανταπόκριση. Σύντομα θα μπορέσουμε να καθορίσουμε και τις λεπτομέρειες της συνεργασίας μας», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

1.3.2024