Δήμος Ηρακλείου Αττικής :

Στο  πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συμμετέχει η Δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής,  δίνοντας την ευκαιρία σε όσα παιδιά 5-14 ετών το επιθυμούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν.

Επτά ημέρες, επτά πρωινά, επτά συναντήσεις στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε επιλεγμένες ημέρες μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο, όπου τα παιδιά θα διαβάσουν, θα παίξουν, θα πάρουν μέρος σε θεματικές δράσεις.

Η φετινή Εκστρατεία έχει τίτλο «Από τη Γη ως τον Ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και αγγίζει περιβαλλοντικά θέματα ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να φέρει το παιδί πιο κοντά στη φύση, κατανοώντας την σχέση του ανθρώπου με αυτή.

Τις συναντήσεις θα συντονίζουν εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί ως «εμψυχωτές» –  «εμψυχώτριες» των παιδιών κατά τη διάρκεια των δράσεων και του παιχνιδιού με την αρωγή, πάντοτε, του προσωπικού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.grέως τις 17 Ιουνίου όπου οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα βρουν και αναλυτικότερα στοιχεία για το φετινό πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας (ενότητα Υπηρεσίες – Δημοτική Βιβλιοθήκη).

«Και φέτος το καλοκαίρι η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη ανοίγει την αγκαλιά της για τα παιδιά της πόλης για να περάσουν όμορφα πρωινά στον κόσμο του βιβλίου και του διαδραστικού παιχνιδιού. Θέλω να ευχαριστήσω τις συνεργάτιδές μου στην Βιβλιοθήκη του Δήμου μας για την προετοιμασία του προγράμματος, το οποίο – είμαι σίγουρος – και αυτό το καλοκαίρι θα γίνει ανάρπαστο…», ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

13.6.2024