Δήμος Ηρακλείου : Ενισχύεται ο στόλος κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου

Δέκα επιπλέον κοινόχρηστα ποδήλατα προστίθενται από σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου, στον στόλο του Δήμου Ηρακλείου, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθούν στη διάθεση των πολιτών, 80 ηλεκτρικά ποδήλατα. Στόχος της σταδιακής ενίσχυσης του στόλου των ποδηλάτων του Δήμου είναι η χρήση του ποδηλάτου από τους πολίτες στον αστικό ιστό, στο πλαίσιο του προγράμματος της Βιώσιμης Κινητικότητας.

Σύμφωνα με τον  Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και πρόεδρο της ΑΑΗ αε ΟΤΑ Γιάννη Τσαπάκη , ο Δήμος Ηρακλείου έχει δημιουργήσει σε δύο σημεία της πόλης σταθμούς παραχώρησης ποδηλάτων για όσους θέλουν  να προσεγγίσουν την πόλη και να κάνουν τη βόλτα τους με ένα ποδήλατο.

Οι σταθμοί αυτοί βρίσκονται,  ο πρώτος στην Πύλη του Ιησού όπου γραφείο εξυπηρέτησης του Δήμου έχει στη διάθεση του κοινού 10 ποδήλατα ενώ ο δεύτερος σταθμός έχει έδρα την περιοχή του  παλιού Καράβολα στην παραλιακή ζώνη του Ηρακλείου, με 35 διαθέσιμα ποδήλατα.

Το ωράριο λειτουργίας των σταθμών για τη χρήση ποδηλάτων έχει ως εξής:

  • Πύλη Ιησού Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-14:00
  • Καράβολας  Δευτέρα-Παρασκευή 14:00-20:00

Επίσης άμεσα θα γίνουν εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού του σταθμού της περιοχής του παλιού Καράβολα ενώ παράλληλα θα γίνει και μια νέα γραμμογράφηση του ποδηλατοδρόμου της παραλιακής γραμμής. Οι ενδιαφερόμενοι για την δωρεάν χρήση των ποδηλάτων θα πρέπει να προσκομίζουν ένα δημόσιο έγγραφο (πχ ταυτότητα) που θα αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία του ατόμου που θα χρησιμοποιήσει το ποδήλατο. Σημειώνεται ότι η χρήση των ποδηλάτων είναι για άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών εκτός και αν συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους.

9.7.2024