Δήμος Ηρακλείου: Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος στεγαστικής συνδρομής «ΚΑΛΥΨΗ»

Δήμος Ηρακλείου

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, της Η, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του ΟΠΕΚΑ για την υλοποίηση του Προγράμματος στεγαστικής συνδρομής «ΚΑΛΥΨΗ».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 25 – 39 ετών, κατοίκους των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, οι οποίοι περιλαμβάνονται κατά τον μήνα Μάρτιο του 2023 στις ωφελούμενες μονάδες Ελάχιστου Εγγυημένους Εισοδήματος (ΕΕΕ), που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία. Οι αιτούντες μπορεί να είναι οι ίδιοι δικαιούχοι του ΕΕΕ, ή ο/η σύζυγος αυτού (ή μέλος συμφώνου συμβίωσης), ή φιλοξενούμενο μέλος νοικοκυριού του ΕΕΕ, που επιθυμεί να μείνει σε νέα κατοικία.

Από το πρόγραμμα καλύπτεται η δαπάνη μίσθωσης της κατοικίας για τρία (3) έτη.  Οι κατοικίες, που θα μισθωθούν, είναι εκείνες που διατέθηκαν για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο στο πλαίσιο του προγράμματος “ESTIA” των οποίων οι ιδιοκτήτες εντάχθηκαν στο νέο στεγαστικό Πρόγραμμα.

Η πρόσκληση με το έντυπο της αίτησης είναι αναρτημένη στο site του Δήμου: www.heraklion.gr  καθώς επίσης είναι διαθέσιμη και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται  από  Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 έως Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 στο γραφείο του Τμήματος Πρωτοκόλλου του Δήμου Ηρακλείου, στην οδό: Αγίου Τίτου 1, Τ.Κ. 71202 και ώρες από  8.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ..

Πληροφορίες:
Γεωργία Τσαφή
Κοινωνική Λειτουργός,
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
2810.243360