Δήμος Ηρακλείου : Οι Άνω Ασίτες τελευταίος σταθμός του Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου

Δήμος Ηρακλείου

Οι Άνω Ασίτες θα αποτελέσουν στις 24 και 25 Αυγούστου, τον τελευταίο προορισμό του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Heraklion Flavours, που διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ηρακλείου.

Το διήμερο Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίου Ιωάννη, εντάσσεται στην επιτυχημένη σειρά εκδηλώσεων από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Άνω Άσιτών.

Το Φεστιβάλ «Heraklion Flavours» αποτελεί μια «ξενάγηση» στη μακραίωνη γαστρονομική και πολιτιστική παράδοση της Κρήτης και ταυτόχρονα μια παρουσίαση του γευστικού και μουσικού πλούτου του Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων τοπικοί σύλλογοι και γνωστοί σεφ θα μαγειρέψουν με πρώτες ύλες και τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας συνταγές με «γεύση» και άρωμα  Κρήτης.

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 7 μ.μ., η Ευαγγελία Κοπιδάκη θα παρουσιάσει στους επισκέπτες του φεστιβάλ την τέχνη της παραδοσιακής καλαθοπλεκτικής, μέσα από ανοιχτή βιωματική επίδειξη. Επίσης, ο κτηνίατρος Δρ. Στεφανάκης Αλέξανδρος θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα την τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων.

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ., η μαγείρισσα παραδοσιακών κρητικών συνταγών και food blogger Νεκταρία Κοκκινάκη και ο γνωστός σεφ Κωστής Κωστάκης καλούν τους συμμετέχοντες σε ένα γαστρονομικό «ταξίδι» στην κρητική κουζίνα του χθες και του σήμερα.

Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν μουσικά από τις νότες του Μιχάλη Κοπιδάκη (λύρα και τραγούδι) του Γιώργου Λιαπάκη (λύρα και τραγούδι), του Γιώργου Χειμωνάκη και του Γιώργου Περιστέρη (λαούτα). Την Πέμπτη στις 9 μ.μ  οι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακή καντάδα, με ανοιχτή συμμετοχή.

Στον χώρο θα υπάρχει και τις δύο ημέρες από τις 7 μ.μ εκθετήριο – πωλητήριο κρητικών προϊόντων.

«Με τις εκδηλώσεις Heraklion Flavors στις Άνω Ασσίτες ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου για την προβολή του γαστρονομικού θησαυρού της περιοχής. Ο Δήμος Ηρακλείου προωθεί σταθερά τη διασύνδεση της γαστρονομίας με την τουριστική ανάπτυξη και συνεχίζει να αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της πολιτιστικής και γευστικής ιστορίας του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται σειρά εκδηλώσεων, η οποία κορυφώνεται με το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στο Λιμάνι του Ηρακλείου κάθε Σεπτέμβριο,  το οποίο σε λίγες ημέρες θα υποδεχτεί για 5η χρονιά τους επισκέπτες του», δήλωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Ψηφιακού Μετασχηματισμού- Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού, Γιώργος Σισαμάκης.

18.8.2023