Δήμος Ηρακλείου : Το Κοινωνικό Ιατρείο του νοσοκομείου του Ε.Ε.Σ. στην ενδοχώρα του Δήμου

Το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο, πρόκειται να υλοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου, από κλιμάκιο του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού.

Με στόχο την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ενδοχώρα του Δήμου, ο δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός συναντήθηκε με την επικεφαλής του Κοινωνικού Ιατρείου του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βούλα Γεωργάκη το πρωί της Παρασκευής 29/3.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε την νευραλγική σημασία ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής μέσα από μορφές κοινωνικής δράσης και παρέμβασης ενώ αναφέρθηκε και στο υπάρχον δίκτυο κοινωνικών δομών του Δήμου αλλά και στην προοπτική ενίσχυσης και επέκτασης του. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και το πρώτο Κοινωνικό που θα υλοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι η δράση του Κοινωνικού Ιατρείου του ΕΕΣ μετρά ήδη 20 χρόνια ζωής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η επικεφαλής της δράσης Βούλα Γεωργάκη, συνοδευόμενη από τους υπεύθυνους του οργανωτικού κλιμακίου στην Κρήτη, Μανόλη Κούκια και Βασίλη Χαιρέτη, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ηρακλείου σχετικά με τη δράση του Κοινωνικού Ιατρείου.

Όπως εξήγησε, τα κοινωνικά ιατρεία προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς και η πρωτοβάθμια φροντίδα παρέχεται από κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικούτου νοσοκομείου εθελοντικά και αφιλοκερδώς. Με αυτό τον τρόπο, ασθενείς που δύσκολα μετακινούνται, έχουν την ευκαιρία να εξεταστούν από παθολόγο, καρδιολόγο αλλά και από δυσεύρετες ειδικότητες όπως αυτές του αγγειολόγου και του ηπατολόγου. Συνήθως, σε κάθε κλιμάκιο συμμετέχουν περίπου 10 διαφορετικές ειδικότητες με τον απαραίτητο φορητό ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το σημείο υλοποίησης του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου καθώς και οι ακριβείς ημερομηνίες αναμένεται να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

31.3.2024

Τελευταία Άρθρα