Δήμος Ηρακλείου : Τριπλή διάκριση στα TourismAwards 2023

Δήμος Ηρακλείου

Με τρία βραβεία διακρίθηκε ο Δήμος Ηρακλείου στα TourismAwards 2023, που απονεμήθηκαν την Πέμπτη 27 Απριλίου.

Ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Πολιτισμού βραβεύτηκε με το Πλατινένιο Βραβείο (την υψηλότερη δυνατή διάκριση) στην κατηγορία «Πολιτιστικός Τουρισμός» για το ψηφιακό κανάλι πολιτισμού HeraklionArtsandCulture καθώς και με το  Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία «Φεστιβάλ και Εκθέσεις» για το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2023».

Επιπλέον ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού  έλαβε το  Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο προσωποποιημένο μάρκετινγκ» για την δημιουργία ενιαίου συστήματος ενημέρωσης επισκεπτών Δήμου Ηρακλείου (INFO point& INFO kiosks) και ανάπτυξη εφαρμογής προσωποποιημένης πληροφόρησης«HeraklionGastronomy

Τα βραβεία παρέλαβαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι καθώς η προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου να δώσει ξανά στην πόλη διακριτή πολιτιστική ταυτότητα αναγνωρίζεται και βραβεύεται από καθιερωμένους θεσμούς όπως είναι τα TourismAwards. Τόσο το HeraklionArtsandCulture όσο και το “Τέχνη Καθ’ Οδόν”, δυο πραγματικά πρωτοποριακές δράσεις, όπως και όλες οι άλλες ενέργειές μας στον τομέα του πολιτισμού , τα Φεστιβάλ που έχουμε καθιερώσει, οι εκθέσεις, η διάσωση και ψηφιοποίηση της Δημοτικής Πινακοθήκης έχουν αγκαλιαστεί από τον κόσμο αλλά και από το καλλιτεχνικό δυναμικό του τόπου μας, ενώ ενισχύουν εκτός των άλλων και την τουριστική  δυναμική του Ηρακλείου», δήλωσε σχετικά η κα Πλεύρη.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την βράβευση με το GoldenAward της εφαρμογής που δημιουργήσαμε ώστε ο επισκέπτης του Ηρακλείου να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει, τόσο την πόλη όσο και την ενδοχώρα και να διαμορφώσει το δικό του πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντά του.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Ηρακλείου αφουγκραζόμενοι  τα νέα δεδομένα στον τουρισμό και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, προσφέρουμε μέσω του συστήματος που αναπτύξαμε, τη δυνατότητα στους επισκέπτες οι οποίοι που αναζητούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους αυθεντικές και ολοκληρωμένες  εμπειρίες, να ανακαλύψουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας μέσα από περιηγήσεις στα χωριά του, να γευτούν τοπικά προϊόντα και τοπικές συνταγές και να μάθουν ακόμα και τις συνταγές για αυτά που γεύονται», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Γ. Σισαμάκης.

Τα βραβεία

Heraklion Arts and Culture – Platinum

Με σύμμαχο τις νέες τεχνολογίες, ο Δήμος Ηρακλείου δημιούργησε ένα διεθνές διαδικτυακό κανάλι για τον πολιτισμό.

Το HeraklionArts and Culture που «γεννήθηκε» με αφορμή την υγειονομική κρίση – covid 19, έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική με εκατομμύρια προβολές σε όλο τον κόσμο. Με αφοσίωση στον σκοπό του, να στηρίζει τους καλλιτέχνες και να προσφέρει ελεύθερα στο κοινό ποικίλες ψηφιακές πολιτιστικές δράσεις, υλοποιεί πρωτότυπες και ποιοτικές παραγωγές.

«Το δικό μου Ηράκλειο» – Δημιουργία ενιαίου Συστήματος ενημέρωσης επισκεπτών Δήμου Ηρακλείου (INFO point& INFO kiosks) και ανάπτυξη εφαρμογής προσωποποιημένης πληροφόρησης «HeraklionGastronomy»  – Gold

Το έργο αφορά στην προβολή και την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτισμικού πλούτου του Ηρακλείου, με έμφαση στην ενδοχώρα. Στο πλαίσιο του έργου  δημιουργήθηκαν:

Α) Μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για έξυπνες φορητές συσκευές, η οποία φιλοξενεί θεματικές διαδρομές με προορισμό την ενδοχώρα

Β) Τρεις μόνιμοιδιαδραστικοί σταθμοί πληροφόρησης (InfoKiosks) στην ενδοχώρα του Δήμου, στον Άγιο Μύρωνα, το Βενεράτο και στον Προφήτη Ηλία.

Γ) Μία εξατομικευμένη εφαρμογή πληροφόρηση για τους επισκέπτες  την οποία μπορούν, μέσω της  αλληλεπίδρασης τους με τον κεντρικό σταθμό που έχει εγκατασταθεί έξω από το InfoPointστο κέντρο της πόλης, να την προσαρμόσουν πάνω στα ενδιαφέροντά τους και μαζί να προσαρμόσουν με τον ίδιο τρόπο και την επίσκεψή τους στο Ηράκλειο.

Φεστιβάλ “Τέχνη Καθ΄ Οδόν” – Silver

Το θεσμοθετημένο φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» έχει πλέον αποκτήσει τη δική του δυναμική και γίνεται ολοένα και καλύτερο. Χρόνο με τον χρόνο εμπλουτίζεται, διευρύνεται, ανανεώνεται. Ξεκίνησε με τη φιλοδοξία να γεμίσει με τέχνη την πόλη και την ύπαιθρο, να σκορπίσει χαρά και αισιοδοξία στον κόσμο και στα λίγα χρόνια που πραγματοποιείται, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Με μουσικές παραστάσεις, χορό, εικαστικές παρεμβάσεις και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα μετέτρεψε την πόλη μας σε μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού. Η επιτυχία των εκδηλώσεων, η οποία εκφράστηκε τόσο από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου όσο και από τη συνεχόμενη αύξηση των καλλιτεχνικών – κυρίως ντόπιων – σχημάτων που συμμετείχαν σε αυτό αποδεικνύει την αναγκαιότητά του.

29.4.2023