Δήμος Ηρακλείου : Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού Σταδίου

Δήμος Ηρακλείου

Σύμβαση για την ανάπλαση της οδού Σταδίου υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή 28 Μαΐου, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Ειδικότερα το έργο αφορά στην ανάπλαση της οδού Σταδίου από την Λεωφόρο Ικάρου μέχρι την οδό Διονυσίου και αποτελεί τμήμα της μελέτης με τίτλο «Μελέτη ανάπλασης ΠΕ17 Δ. Νέας Αλικαρνασσού».

Η οδός Σταδίου είναι μία αστική αρτηρία με ιδιαίτερη σημασία καθώς συνδέει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ηρακλείου με τη Λεωφόρο Ικάρου και το Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της ανάπλασης προβλέπεται η ανακατασκευή των πεζοδρομίων (αύξηση του πλάτους ή όπου χρειαστεί κατασκευή νέων) με ράμπες για ΑμεΑ και οδηγούς τυφλών, η εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η φύτευση των πεζοδρομίων με αντίστοιχο σύστημα άρδευσης, η δημιουργία εσοχών για κάδους απορριμμάτων (μεγάλης χωρητικότητας και μικρότερους αστικού τύπου). Σε επιλεγμένα σημεία θα τοποθετηθούν και παγκάκια.

Το προβλεπόμενο ποσό της της σύμβασης είναι 569.322,48 ευρώ,  με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο (390.000,00 ευρώ) και ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου (το υπόλοιπο).

30.5.2022