Δήμος Ηρακλείου :

Δήμος Ηρακλείου

Τα παιδιά συμμετέχουν στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του δήμου Ηρακλείου μελετώντας με βιωματικό τρόπο την ιστορία του τόπου τους, ενώ παράλληλα μπορούν να δημιουργούν και να εκφράζονται.

Στην εκδήλωση με θέμα «Τα Ενετικά Τείχη μέσα από τα μάτια των παιδιών», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της ΣΤ` Τάξης του 49ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου παρουσίασαν την εργασία τους για τα Ενετικά Τείχη της πόλης τους, εφαρμόζοντας το πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εντάσσεται στις δράσεις της ΣΒΑΑ.

Ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού δήμου Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης, άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας ότι είναι «πραγματικά σημαντικό να γνωρίζουν οι μαθητές την ιστορία της πόλης βιωματικά, μέσα από τις δράσεις που οργανώνει ο Δήμος.

Τα παιδιά και οι γονείς έρχονται σε άμεση επαφή με τα Τείχη, στα οποία ο δήμος Ηρακλείου επενδύει, δημιουργώντας ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον ιστορικής και πολιτιστικής αξίας αλλά και έναν ελεύθερο χώρο που εντός του 2023, θα αποδοθεί στους δημότες και τους επισκέπτες».

Η αρχαιολόγος από το Τμήμα Τουρισμού και Παλαιάς Πόλης του Δήμου Κάλλια Νικολιδάκη παρουσιάζοντας τη γόνιμη συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του 49 ου Δημοτικού Σχολείου σημείωσε: «Το 49ο Δημοτικό είναι ένα σχολείο με σημαντική ιστορική αξία, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα Τείχη αλλά παράλληλα είναι θεμελιωμένο σε ενετικές στοές που αποκαλύφθηκαν την περίοδο κατασκευής του. Αποτελεί πολύτιμη γνώση για τα παιδιά, το να εκτιμήσουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν, μέσα από διαδραστικές εκπαιδευτικές διαδικασίες. Και είμαι χαρούμενη που μπορώ να πω ότι οι μαθητές της ΣΤ` Τάξης, είναι σε θέση να πάρουν τους γονείς τους από το χέρι, να περπατήσουν στο ισόπεδο τμήμα των Τειχών και να τους μιλήσουν για όλα αυτά που έμαθαν σχετικά με την ιστορία της πόλης τους».

22.12.2022