Δήμος Ιερή Πόλης Μεσολογγίου : «Όχι άλλη υποβάθμιση για την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας»

Δήμος Ιερή Πόλης Μεσολογγίου

Το αίτημα να μην υποστεί άλλη υποβάθμιση η Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, και να μην υπάρξει καμία αλλαγή στη λειτουργία του Πρωτοδικείου, μετέφερε την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος στη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, “συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστο Παΐσιο, ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Ιωάννη Μπούγα, προκειμένου να διατρανώσει το δίκαιο αίτημα να μην καταργηθεί το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου και να παραμείνει ως έχει ο «Δικαστικός Χάρτης» στην Αιτωλοακαρνανία, λαμβάνοντας υπόψη αντικειμενικά κριτήρια αλλά και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής”.

Την ίδια ώρα, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ι.Π. Μεσολογγίου, λάμβανε χώρα μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, δικαστικών και δημοτικών υπαλλήλων, δικηγόρων, καταστηματαρχών και φορέων, κατά του διαφαινόμενου σχεδίου απομάκρυνσης του Πρωτοδικείου.

25.1.2024