Δήμος Ιητών.: Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς ΠΡΟΒΟΛΕΣ 46 Δημοσίευση στο Twitter Email Δημοσίευσ

Δήμος Ιητών

Στην κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 372.000 €, προχωρά ο Δήμος Ιητών.

Όπως ενημερώνει, στην εγκατάσταση που πρόκειται να δημιουργηθεί σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου, στην περιοχή του Αλμυρού, θα ανεγερθεί διώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 177,75 τμ, το οποίο, πέραν των διοικητικών υπηρεσιών, θα στεγάζει αίθουσες φιλοξενίας σκυλιών και λοιπών ζώων, αίθουσα φροντίδας ασθενών ζώων, αποθήκη τροφών και υλικού, καθώς και αίθουσα παρασκευής της τροφής των ζώων με τα απαραίτητα σκεύη και με πλυντήριο.

Η δομή θα πληροί όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και θα παρέχει προσωρινό άσυλο, αλλά και προληπτική και θεραπευτική αγωγή σε ζώα που το χρειάζονται. Επιπλέον, θα διαθέτει χώρο άσκησης και προαυλισμού των ζώων, εκτάσεως περίπου 4.300 τμ.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη σταθερή δράση του Δήμου Ιητών στο ζήτημα της φροντίδας των αδέσποτων ζωών. «Τα τρία τελευταία χρόνια, ο Δήμος μας διαθέτει κατ’ έτος ποσό 3000 ευρώ για στειρώσεις αδέσποτων γατών και 2000 ευρώ για προμήθεια και διάθεση τροφών γάτας, ενώ για το έτος 2022, με την επιμέλεια των μελών της ζωοφιλικής κοινότητας Ίου IPAWS, προχώρησε σε στείρωση 75 ακόμη αδέσποτων -κυρίως θηλυκών- γατών», όπως αναφέρει σχετικά.

«Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα σεβασμού, είναι ζήτημα υγείας, αφορά στην ποιότητα της καθημερινότητας όλων μας. Το καταφύγιο που πρόκειται να κατασκευάσουμε, είναι πράξη προστασίας, φροντίδας και αγάπης προς τους τετράποδους φίλους μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας και πρόσθεσε ότι:

«Ως Δήμος, δεσμευόμαστε να πράξουμε ό,τι χρειάζεται για να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη εγκατάσταση, υψηλών προδιαγραφών, που θα φιλοξενεί και δεν θα «φυλακίζει» τα ζώα. Η μεταχείριση των ζώων είναι δείγμα πολιτισμού. Και εμείς ως Δήμος τοποθετούμε τον πολιτισμό στο επίκεντρο, θέλουμε η Νιός μας να είναι πρότυπο σε όλα.»

2.11.2022