Δήμος Ιλίου : Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα και σταθμοί φόρτισης

Δήμος Ιλίου

Στην προμήθεια ενός ολοκληρωμένου συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014-2020», προχωρά, ύστερα από τη σχετική έγκριση, ο Δήμος Ιλίου.

Η δράση, προϋπολογισμού €442.000, αφορά την προμήθεια 55 ηλεκτρικών ποδηλάτων, ανάμεσα στα οποία και για ΑμεΑ, καθώς επίσης την εγκατάσταση 8 σταθμών φόρτισης σε διάφορα σημεία του Δήμου. Εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των δράσεων ηλεκτροκίνησης και ενίσχυσης των υπηρεσιών μικροκινητικότητας στον Δήμο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ενεργειακής απόδοσης.

«Η ανάπτυξη συστημάτων ηλεκτροκίνησης και βιώσιμης κινητικότητας αποτελεί κομβικό στόχο και μέρος του συνολικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον μετασχηματισμό του Δήμου σε μια πόλη πράσινη, έξυπνη και λειτουργική για τους πολίτες της. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούν μια καθαρή και πράσινη μετακίνηση στον αστικό ιστό, που μειώνει τον κυκλοφοριακό φόρτο, εξοικονομεί χρόνο, βελτιώνει την προσωπική υγεία και το περιβάλλον. Θέλω να ευχαριστήσω τον εντεταλμένο σύμβουλο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακής Στρατηγικής Γιώργο Ανδρέου, καθώς επίσης, τις υπηρεσίες του Δήμου για την σημαντική συμβολή τους στην προσπάθεια να καταστήσουμε τον Δήμο μας σημείο αναφοράς σε πράσινες ενεργειακές λύσεις», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος.

6.6.2022