Δήμος Ιωαννιτών: Σημαντική αναβάθμιση των σχολικών υποδομών με την μετεγκατάσταση των πειραματικών δημοτικών σχολείων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Την απόφαση χρηματοδότησης του έργου «Μεταστέγαση Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Ιωαννίνων σε οικόπεδο εντός του χώρου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», με προϋπολογισμό 6.900.000 ευρώ, την οποία υπέγραψε ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών.

«Πρόκειται για μια άκρως θετική εξέλιξη για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2016, εντάθηκε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο και ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.

«Η αίσια έκβαση της εξασφάλισης της απαραίτητης χρηματοδότησης για την μεταστέγαση των πειραματικών δημοτικών σχολείων αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι οι μεγάλοι στόχοι επιτυγχάνονται με τη συνένωση δυνάμεων. Το 2016 η δημοτική μας αρχή μαζί με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ξεκίνησαν αυτή την πρωτοβουλία την οποία εξέλιξε στο μεγαλύτερο μέρος της η προηγούμενη διοίκηση του δήμου με την βοήθεια των υπηρεσιών. Καθοριστική ήταν η συμβολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, ο οποίος αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή την σπουδαιότητα του εγχειρήματος και στάθηκε στο πλευρό μας όλο το προηγούμενο διάστημα. Στοίχημα για εμάς είναι πλέον η ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου το οποίο θα αναβαθμίσει κατά πολύ τις εκπαιδευτικές υποδομές των Ιωαννίνων», δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή την υπογραφή της χρηματοδότησης.

12.3.2024