Δήμος Καισαριανής : Αναβάθμιση γεωτρήσεων

Δήμος Καισαριανής 

Στο πλαίσιο αναβάθμισης των δημοτικών υποδομών και στον σχεδιασμό για ενεργειακή αυτονόμηση και μείωση των εξόδων, ο Δήμος Καισαριανής ολοκληρώνει την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των δύο γεωτρήσεων, με τις οποίες υδροδοτούνται δημόσιοι χώροι, όπως τα πάρκα, η Μονή, το νεκροταφείο και το γήπεδο.

Το έργο προβλέπει αναβάθμιση την τεχνολογικού εξοπλισμού μετά από δεκαετίες και αποκτά μεγάλη σημασία για την πόλη σε μια περίοδο που το κόστος ενέργειας και υδροδότησης είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Ήδη η αναβάθμιση της γεώτρησης πλησίον της λεωφόρου Κατεχάκη έχει ολοκληρωθεί και τώρα προχωρά και η αναβάθμιση της γεώτρησης επί της οδού Δερβενακίων, η οποία τροφοδοτεί το πάρκο του Σκοπευτηρίου και το αντλιοστάσιο κοντά στο πάρκιγνκ του γηπέδου «Μιχάλης Κρητικόπουλος», συντηρώντας έτσι το πράσινο επί της οδού Ανατολικής Θράκης.

Ο δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος τονίζει πως η αναβάθμιση των δύο γεωτρήσεων και η ανάπτυξη του τροφοδοτικού τους δικτύου, θα μειώσουν δραστικά το κόστος υδροδότησης που απαιτείται για την ύδρευση δημοτικών κτιρίων και πάρκων. Χάρη στη νέα τεχνολογία, η αντλία λειτουργεί λιγότερες ώρες, καταναλώνοντας έτσι πολύ λιγότερο ρεύμα, το κόστος του οποίου έχει εκτιναχθεί, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ακριβώς την ποσότητα νερού που απαιτείται και όχι περισσότερο, όπως δηλαδή συνέβαινε μέχρι τώρα. Το σύνολο εξοικονόμησης με τις τρέχουσες τιμές αντιστοιχεί σε 33.610,9 ευρώ, ενώ δεν σπαταλώνται πλέον παραπάνω κυβικά νερό ημερησίως. Μάλιστα η ορθή χρήση και πρακτική θα ολοκληρωθεί με τη λειτουργία των αντλιών κατά τις βραδινές ώρες, όταν το τιμολόγιο της ρεύματος είναι χαμηλότερο.

Μέσω των δύο αυτών γεωτρήσεων υδροδοτούνται το νεκροταφείο Καισαριανής, η περιοχή του Βλητικού Σταθμού, το δημοτικό στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος», η Μονή του Αγίου Ιωάννη, το δημοτικό πάρκο «Τα Ξύλινα», το πάρκο της οδού Ανατολικής Θράκης και εν μέρει το πάρκο του Σκοπευτηρίου.

25.10.2022