Δήμος Καλαμάτας : Κάδοι συλλογής για ανακύκλωση αποτσίγαρων

Στην προμήθεια κάδων ειδικών προδιαγραφών για ανακύκλωση υπολειμμάτων τσιγάρου, προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας, μετά από την έγκριση της Δημοτικής Επιτροπής Καλαμάτας.

Στόχος είναι, η μείωση της ρύπανσης από τα αποτσίγαρα που πετάγονται σε δρόμους και πεζοδρόμια της πόλης, επιβαρύνοντας το περιβάλλον, καθώς και η ευαισθητοποίηση όλων από τους κινδύνους της περιβαλλοντικής μόλυνσης από αυτά.

Ειδικοί κάδοι συλλογής των αποτσίγαρων θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία υψηλής επισκεψιμότητας του Δήμου. Στόχος είναι να συλλέγονται καθημερινά, όσο το δυνατόν περισσότερα αποτσίγαρα, που αλλιώς καταλήγουν – με επιβλαβείς συνέπειες – στο περιβάλλον.

“Η πρωτοβουλία αυτή ακoλουθεί τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και βοηθά την ενίσχυση του “πράσινου” αποτυπώματος των πολιτικών που υιοθετεί το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας. Προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή είναι η προστασία του περιβάλλοντος,  και η διατήρηση καθαρής της πόλης μας από τα αποτσίγαρα”, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας.

Επιπλέον προσθέτει ότι η εν λόγω δράση για το 2024 είναι στοχευμένη, και έρχεται ως συνέχεια των χάρτινων σταχτοδοχείων, που είχαν τοποθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια στις παραλίες του.

Ο Δήμος θα προμηθευτεί ειδικούς κάδους για τα αποτσίγαρα, με πίστωση 9.337 ευρώ, δαπάνη που θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους.

20.6.2024