Δήμος Καλαμάτας : Προετοιμασία στο Δήμο ενόψει της νέας σχολικής περιόδου 2022-2023

Δήμος Καλαμάτας 

Σύσκεψης εργασίας, υπό τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο την προετοιμασία του Δήμου ενόψει της νέας σχολικής περιόδου 2022-2023. Στόχος η ομαλή και ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.

Υπήρξε ενημέρωση για την πορεία εργασιών και παρεμβάσεων που σχετίζονται με τη συντήρηση υποδομών και τoν ευπρεπισμό των σχολικών μονάδων του Δήμου, τόσο μέσω των συνεργείων αυτεπιστασίας, όσο και μέσω ενεργών εργολαβιών. Οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και την ιεράρχηση που έχει γίνει από τις Υπηρεσίες του Δήμου, σε συνέχεια των όσων έχουν καταγραφεί κατά τις αυτοψίες που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς επίσης και των όσων έχουν επισημανθεί από τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επίσης, δόθηκε ενημέρωση σχετικά με τον προγραμματισμό του Δήμου ως προς την πρόσληψη και τοποθέτηση προσωπικού καθαριότητα, καθώς και για τις οδηγίες που έχουν δοθεί μέσω των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι προμήθειες και να αποσταλούν στα Σχολεία είδη ατομικής υγιεινής (αντισηπτικά κ.λπ.). Ακόμα, αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για ενημέρωση – εκπαίδευση του προσωπικού καθαριότητας που θα απασχοληθεί στα σχολεία.

Όσον αφορά τη λειτουργία των Σχολείων, αναμένονται από την Πολιτεία, επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα, σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας. Επιπλέον, ο Δήμος θα διαθέσει στην κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ χώρο, προκειμένου πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου να προσέρχονται όσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί επιθυμούν για τη διενέργεια rapid test.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, παρέχοντας ενημέρωση, ανταλλάσσοντας απόψεις, θέτοντας ερωτήματα και καταθέτοντας προτάσεις οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας Θεοφανία Σιούτη και Αγάπιος Οικονομίδης, εκ μέρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι Παύλος Κλάδης και Ηλίας Γυφτέας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας Παύλος Χριστόπουλος, ο Δ/ντής του Κ.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος και ο συντονιστής δράσεων του ΕΟΔΥ Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος.

Επίσης στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Αγγελή, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, Αναστάσιος Σκοπετέας, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Νταμάτη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

29.8.2022