Δήμος Καλαμάτας : Υπογραφή σύμβασης για το έργο των αστικών αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης

Δήμος Καλαμάτας

Η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση οδών στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας», υπεγράφη σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.877.080,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και χρηματοδοτείται μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Η μέση έκπτωση ανέρχεται σε 5,16% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης.

Μέσω της υλοποίησης των προτεινόμενων παρεμβάσεων καθίσταται δυνατή η ενοποίηση όλων των υφιστάμενων αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης, έτσι ώστε στο σύνολό τους να λειτουργούν, ως μια ενιαία αστική οντότητα αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου , στάσης των κατοίκων και επισκεπτών, της πόλης μας προσδίδοντας παράλληλα οικονομική και αναπτυξιακή υπεραξία στη περιοχή.

Προβλέπονται αναπλάσεις – με χρήση φιλικών προς το περιβάλλον «ψυχρών υλικών» δαπεδοστρώσεων κι άλλων σύγχρονων τεχνολογιών. Η περιοχή παρέμβασης αφορά σε επιφάνεια περίπου 38.000 τ.μ. σε ένα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Καλαμάτας.

24.12.2023