Δήμος Καλαμάτας : Mission Label για το Κλιματικό Σύμφωνο στον Δήμο

Στις  Πιστοποιημένες Πόλεις της Ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, ανήκει επίσημα  πλέον η Καλαμάτα με την απονομή της τιμητικής διάκρισης «Mission Label».

Η τελετή απονομής της πιστοποίησης του Κλιματικού Συμβολαίου της Καλαμάτας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ευρωπαϊκές Ημέρες Έρευνας και Καινοτομίας για το 2024».

«Πρόκειται για μία ημέρα ιστορική για την Καλαμάτα, καθώς η πιστοποίηση δίνει το έναυσμα για την υλοποίηση των σχεδιασμών του Δήμου, ανοίγοντας το δρόμο για την μετεξέλιξη της πόλης και την επίτευξη των στόχων της κλιματική ουδετερότητα τα επόμενα χρόνια», τονίζει ο Δήμος.

 

Θανάσης Βασιλόπουλος: «ΚΑΛΑΜΑΤΑ, OUR MISSION, GO ZERO»

«Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για το Δήμο μας, καθώς η Καλαμάτα έλαβε το “Mission Label”, την τιμητική διάκριση που κατατάσσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις Πιστοποιημένες Πόλεις της Ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030. Είναι μία ημέρα δικαίωσης για τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί, Δήμος, φορείς και κάτοικοι της πόλης. Στις 28 Απριλίου 2022 έγινε το πρώτο βήμα με την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή. Σήμερα, 21 Μαρτίου 2024 η Καλαμάτα μπαίνει σε μία νέα εποχή, γεμάτη προκλήσεις σε όλους τους τομείς», δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

«Ως Δήμος διαθέτουμε ένα αναλυτικό σχέδιο, το Κλιματικό μας Συμβόλαιο, που πλέον έχει και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δηλώνουμε αποφασισμένοι να το υλοποιήσουμε. Αξιοποιώντας την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας. Υπηρετώντας την αναπτυξιακή προοπτική της Καλαμάτας, διαμορφώνοντας την πορεία της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες, θωρακίζοντας τις υποδομές και βελτιώνοντας αποφασιστικά την ποιότητα της ζωής μας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλόπουλος.

Τον δήμαρχο συνόδευσαν στις Βρυξέλλες, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαευσταθίου και τα μέλη της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού του «Mission Kalamata», Νίκος Μπασακίδης και Βασίλης Διονυσόπουλος.

24.3.2024