Δήμος Καλαμαριάς : Στρατηγικές αστικές παρεμβάσεις στον Δήμο με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Δήμος Καλαμαριάς

Αναπλάσεις πράσινων διαδρομών, οι οποίες προβλέπονται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής επέμβασης, αφορά το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί, μετά την έγκριση της πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος Καλαμαριάς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η πρόταση, με τίτλο  «Στρατηγικές Αστικές Παρεμβάσεις στο Δήμο Καλαμαριάς»  υπεβλήθη στο Πρόγραμμα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το ποσό ένταξης ανέρχεται σε 9.000.000,00 ευρώ.

Το προτεινόμενο δίκτυο μπορεί να συνδέσει κοινωφελείς, κοινόχρηστες και άλλες κύριες τοποθεσίες της Καλαμαριάς, όπως οι σταθμοί του μετρό και να προσφέρει βελτιωμένες συνθήκες για την κίνηση των πεζών και των ποδηλάτων.

Το συνολικό μήκος των προτεινόμενων παρεμβάσεων ανέρχεται περίπου  σε 3.370,53 μέτρα, ενώ η συνολική επιφάνεια ανάπλασης  περίπου σε 62.000 τ.μ.

«Είμαστε σε εγρήγορση. Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα του τόπου μας, τις ανάγκες των δημοτών μας και κυνηγάμε τις καλύτερες και πιο ωφέλιμες λύσεις. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση έρχεται μετά από πολλές πιέσεις, επαφές και διαπραγματεύσεις, προκειμένου να κάνουμε κατανοητό ότι η Καλαμαριά δεν μπορεί να τρενάρει την ανάπτυξή της», επισημαίνει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμαριάς, οι τεχνικές υπηρεσίες και το τμήμα προγραμματισμού,  μέσα σε δύο μήνες ετοίμασαν τη μελέτη σε συνεργασία με τη ΜΑΘ (Αναπτυξιακή Μείζονος Θεσσαλονίκης),  η οποία κόστισε 270.000 ευρώ κι έφερε 9.000.000,00 ευρώ!

9.8.2022