Δήμος Καλαματας: Συνεχίζεται το «Χειμωνιάτικο ταξίδι» από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Δημος Καλαμάτας

 

Το “Χειμωνιάτικο ταξίδι” αφήνει πίσω του την Jazz main stream σκηνή του 1950 και ταξιδεύει  στα μέσα του 18ου αιώνα, τότε που ο Joseph Haydn με το αστείρευτο χιούμορ του και την ανεξάντλητη δημιουργικότητά του εγκαινίαζε ένα μουσικό σχήμα που έμελλε να παίξει σημαντικό ρόλο στην μουσική δημιουργία. Πρόκειται για το κουαρτέτο εγχόρδων. Ταυτόχρονα επιστρέφοντας στην σημερινή εποχή, τέσσερις μουσικοί που έρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, θα συναντηθούν στην Καλαμάτα και θα δημιουργήσουν ένα κουαρτέτο εγχόρδων, το “Ημιόλιον” ή αλλιώς “Hemiolion”.

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 19:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ο Joseph Haydn και το κουαρτέτο “Hemiolion” θα συναντηθούν για να σας παρουσιάσουν ένα από τα πιο όμορφα κουαρτέτα του Joseph Haydn.

Το κουαρτέτο σε Ρε μείζονα,op 76, No. 2 που φέρει τον τίτλο «Fifths»!

Το κουαρτέτο “Ημιόλιον” γεννήθηκε μόλις φέτος και αποτελείται από τους:

Μιχάλη Κουντούρη (πρώτο βιολί)

Αντώνη Μαζιώτη (δεύτερο βιολί)

Σοφία Αναγνώστου (βιόλα)

Διονύση Κοτταρίδη (τσέλο)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 27210-21881 κάθε απόγευμα από Δευτέρα έως Παρασκευή ή να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνσηdimodkal@gmail.com.

*Τονίζεται ότι όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε “αμιγείς χώρους” για εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες και με όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

**Είσοδος ελεύθερη.

24.2.2022