Δήμος Καρδίτσας : Πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης για την ανάπλαση του Παυσιλύπου

Δήμος Καρδίτσας 

Την υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου για την πόλη διεκδικεί ο Δήμος Καρδίτσας.

Πρόκειται για το έργο της ανάπλασης του Πάρκου του Παυσιλύπου και της Πλατείας Πλαστήρα με βιοκλιματικούς όρους που εφόσον εγκριθεί και ολοκληρωθεί, θα αλλάξει τα δεδομένα για το κέντρο της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση ύψους πλέον των 8 εκατ. ευρώ προς  το ταμείο ανάκαμψης.

Σε γενικές γραμμές η πρόταση στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας αστικού περιβάλλοντος του Δήμου και την αναπτυξιακή και κοινωνική ενίσχυση της Καρδίτσας, αξιοποιώντας τα εργαλεία του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Η παρέμβαση περιλαμβάνει πολυεπίπεδες αναπλάσεις εντός του οικισμού της Καρδίτσας, υπό τη σκέπη του βιοκλιματικού σχεδιασμού, με στόχο την αναπτυξιακή, περιβαλλοντική και κοινωνική ενίσχυση της Καρδίτσας.

Οι κεντρικές δράσεις περιλαμβάνουν την ανάδειξη του Πάρκου Παυσίλυπου με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ελκυστικότητας του οικιστικού περιβάλλοντος της Καρδίτσας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αφενός στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της και αφετέρου στις νέες προκλήσεις ανθεκτικότητας λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός μητροπολιτικού χώρου πρασίνου, πρότυπου ως προς το βιοκλιματικό του σχεδιασμό, που θα απευθύνεται τόσο στους κατοίκους, όσο στους επισκέπτες.

“Ολοκληρώσαμε σε χρόνο ρεκόρ τις διαδικασίες και υποβάλαμε πρόταση που θα οδηγήσει σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση ανάπλασης και αναμόρφωσης του αισθητικού άλσους του Παυσιλύπου και της πλατείας Πλαστήρα. Θεωρούμε ότι η πρόταση θα εγκριθεί, ώστε σύντομα να φτάσουμε σε δημοπράτηση του έργου”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της περιοχής Β. Τσιάκος, υπογραμμίζοντας  ότι, με βάση τη μελέτη, προβλέπεται συνολική ανάπλαση του χώρου με περισσότερο πράσινο, περισσότερα δέντρα, στοιχεία νερού, πέργκολες και χώρους για το κοινό.

22.4.2022