Δήμος Καρπάθου : Χρηματοδότηση 300.000 για την κατασκευή Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

Δήμος Καρπάθου 

Στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εντάχθηκε η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στην Κάρπαθο, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 300.000 ευρώ, μετά από σχετική πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος του νησιού.

Η προσπάθεια όπως ενημερώνει, ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια, και στο διάστημα αυτό, προετοιμάστηκε ο σχετικός φάκελος, εκπονήθηκε η μελέτη ωρίμασε και κατατέθηκε προς χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

«Μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία την οποία ακολουθήσαμε με μεθοδικότητα, επιμέλεια και συνέπεια για δεκάδες απαραίτητα έργα για την Κάρπαθο τα οποία μέχρι στιγμής έχουν χρηματοδοτηθεί με εκατομμύρια ευρώ αθροιστικά! Έργα που θα αλλάξουν τις υποδομές στον τόπο μας και θα καθορίσουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον και για τους πολίτες αλλά και για τους μικρούς μας αδέσποτους φίλους μας που πλέον θα βρουν το δικό τους καταφύγιο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καρπάθου, Ιωάννης Θεμ. Νισύριος .

Επιπλέον τονίζει ότι, ο  Δήμος  παράλληλα με πολλές άλλες δράσεις και αγαστή συνεργασία με τις Φιλοζωικές Οργανώσεις, σταδιακά αποκτά την απαραίτητη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς με την κατασκευή του καταφυγίου αυτού.

23.8.2020